Vip fuhuş

Antalya'da işadamlarına ve devre arası kampa gelen kulüplerin futbolcularına kadın temin eden şebeke çökertildi. Polis, VİP hizmet(!) veren çetenin şifresini de çözdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2013 Güncelleme 14 Şubat 2013, 00:00
Vip fuhuş

İÇİNDEKİLER

Antalya'da VIP fuhuş hizmeti veren çeteyi takip eden polis ekipleri, aylar önce teknik ve fiziki takip başlattı. Gerekli belge ve bilgilere ulaşan ekipler dün sabah Antalya, İstanbul, Alanya ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgüt elebaşı O.K.Ş. ile birlikte çete üyeleri M.A., Ö.D., T.A., Ö.Ş. ve E.A. ile çeteye yurtdışından kadın temin ettiği belirtilen Moldova uyruklu A.A ve N.G. gözaltına alındı.

KADINLAR SINIRDIŞI
Fuhuş çetesi üyesi E.A.'nın Antalya'daki özel bir dershanenin de sahibi olduğu belirtilirken, operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişinin ise ifadesine başvurulduktan sonra polis merkezinden serbest bırakıldığı öğrenildi. Çetenin elinde zorla alıkonulduğu belirtilen 10 yabancı kadın ifadelerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün misafirhanesine teslim edildi. 'VIP' olarak nitelendirilen işadamı, bürokrat ve futbolcularla temas halinde olduğu öne sürülen, örgütün devre arası kampı için Antalya'ya gelen futbolcularla temas kurduğu belirlendi. Çeitenin müşterileri arasında vergi rekortmeni ve oteller zinciri sahibi bir işadamının da bulunduğu ifade edildi. Zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu kadınları ise Rusya'daki bir internet sitesi üzerinden bulduğu, 'bakıcılık' ve 'rehberlik' yaptırma vaadiyle Antalya'ya getirip fuhuşa zorladığı öğrenildi.

KADININ ADI 'ARABA'
Örgütlü fuhuşta kadının şifresinin 'araba' olduğu ve müşterilerle satıcılar arasındaki konuşmalarda 'Araba istiyor musun', 'Arabanız geliyor' şeklinde ifadeler yer aldığı belirtildi. Polisteki sorgusu tamamlanan 2'si kadın 8 şüpheli, adliyeye sevk edildi.