Vatikan ağlıyor

Papa 16'ncı Benedikt'in istifası, dünya gündemine bomba gibi düştü. Araştırmacı yazar Aytunç Altındal, "4 bin 550 çocuk tacizi davası var. Bu davaları önlemek için getirildi. Ancak başarısız olunca, gerekeni yaptı' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2013 Güncelleme 12 Şubat 2013, 02:26
Vatikan ağlıyor

İÇİNDEKİLER

Katolikler'in ruhani lideri Papa 16. Benedikt'in istifa kararı, şok etkisi yarattı. Kararını bir mektupla duyuran Papa, "İlerleyen yaşım nedeniyle görevi devam ettirecek gücüm yok. Görevi bırakma kararımı kendi özgür irademle aldım" dedi.

'GÜNAHKARIZ'
Ancak bu açıklama inandırıcı bulunmadı. Birkaç hafta önce 'Hepimiz günahkarız. Tanrının merhamet gücüne iman etmemiz gerekir' diyen Papa 16. Benedikt'in istifası sonrası şaşkına dönen Katolikler, Vatikan'a akın etti. Vatikan konusunda Türkiye'nin tartışmasız en iyi uzmanı olan araştırmacı yazar Aytunç Altındal, istifa kararıyla ilgili konuştu. Altındal, "Benedikt ismini alan Papa'lar geçiş dönemi Papa'sı olarak bilinir. Papa, tanrının ilahi parmağının değmesiyle seçildiği içindir ki PAPA'nın iktidarı direkt İsa'ya devretmesi lazım. Gerekçesi çok önemli. Eğer kendi isteğiyle çekilmediyse durum farklı noktalara gidebilir. 4 bin 550 küçük çocuk tacizi davası var. Bu davaları örtmek için göreve getirildi. Ancak bu davalar artık sivil mahkemelerde görüşülecek ve çok büyük tazminat davaları başlayacak" dedi.

200 GAZETE, 49 TV KANALI VAR
Vatikan'ın 200'den fazla gazete ve dergisi, 154 radyosu, 49 televizyon kanalı var. Birçoğu da, farklı ülkelerde ve son derece güçlü. Bütçesi; katoliklerden kesilen vergi, aidatlar, bağışlar, şirket, hisse senedi-tahvil-bono, bankacılık, ekstra faiz, hediyelik ve medya gelirlerinden oluşuyor. Yıllık cirosunun yaklaşık 150 milyar dolar olduğu iddia ediliyor.

KARA PARA AKLAMA BİRLİĞİ
Birçok kez kara para aklama skandalına adı karışan Vatikan'ın, zengin işadamlarıyla yaptığı gizli ortaklıklar da geçtiğimiz yıllarda gün yüzüne çıkmıştı. Bu konuda açılan davalar nedeniyle de yüklü tazminatlar ödeyen Vatikan'ın, büyük tepkiler aldığı da bir gerçek. Kardinallerin bu konuda aldıkları birçok önlemin işe yaramaması, Papa'nın da tepkisini çekmişti.

7 TEPELİ KENT YIKILACAK
Kardinal Peter Turkson seçilirse ilk siyahi Papa koltuğa oturmuş olacak. Bu seçim ise akıllara meşhur "papalık kehanetini" getiriyor. Kehanete göre Benedikt'in halefi olarak koltuğa 'Romalı Peter" oturacak ve 7 tepeli şehir yıkılacak.
Papa 16. Benedikt'in, 12 çift Prada'sı vardı. Papa, Başta Kraliçe II. Elizabeth olmak üzere birçok yurt dışı gezisinde de kırmızı ayakkabıları tercih etmişti. Bu konuda aldığı eleştirilere cevap dahi vermeyen Papa, "Kırmızı rengi seviyorum" demişti.
Papa 16. Benedikt'in yerine Ganalı siyahi Kardinal Peter Turkson'' n geleceği iddia edildi. Amerikan yanlısı olan Turkson, bu konudaki sorulara cevap vermedi.

İLGİNÇ TWEETLER
*Vatikan, yeni Papa olarak Yılmaz Vural'la anlaştı...
*Vatikan, Samandıra'da toplandı ve Aziz yıldırım'ın kararını bekliyor.
*Papa 16. Benedikt, Türkiye'ye transfer oluyor.
*Kırmızı ayakkabılarıyla kaçarak gitti.
*Vatikan Baharı başladı...
*Üzülmeyin arkadaşlar yakında Papa 16S çıkacakmış...
*Atanmayan Papalar sonunda isyan etti. Hepsi de atama bekliyor.
*Ağustos'ta verilen sözler tutulsun. Aziz Yıldırım, Papa'nın istifasını kabul etmedi.
*Opus Dei'nin kararı. HMMM, dilekçeyi kime verecek acaba; sıkıntı son derece büyük. "Dear God... yours sincerely"
*Genç Fenerbahçeliler Derneği: istifasını istediğimiz 'aziz' o değildi. Papa bizi yanlış anladı.
*Papa, Ruhban Okulu'dan transfer teklifi aldığı için istifa etti.
*İtalya'da özel bir kilise açmak için istifa eden Papa, "Artık işletmeci olarak vergimi vereceğim" dedi.