Mehmet Ali Birand'ı kaybettik!

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2013 Güncelleme 17 Ocak 2013, 22:00
Mehmet Ali Birand’ı kaybettik!

İÇİNDEKİLER

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand yaşamını yitirdi.

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "Hastamız Mehmet Ali Birand, safra yollarına yönelik geçirdiği girişimi izleyen dönemde gelişen kardiyak yetmezlik sonrasında yapılan tüm müdahalelere cevap vermemiş ve saat 18.29'da kaybedilmiştir" denildi.

OĞUL BİRAND: BEKLENMEDİK BİR ANDA KAYBETTİK!
Umur Ali Birand, ameliyatın çok basit bir ameliyat olmasının beklendiğini ifade ederek, şöyle devam etti: ''Hiç beklenmedik bir anda kaybettik. Babam 71 yaşındaydı. Vücudundaki son elektriğe kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki, Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Hepimizin başı sağ olsun. Çok sağ olun.''

BİRAND'IN BAŞARILARLA DOLU HAYAT HİKAYESİ!
Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitiren Mehmet Ali Birand, basın sektörünün birçok kolunda çalışarak önemli başarılara imza attı.

İstanbul'da 1941'de dünyaya gelen gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, mesleğe 1964'te Milliyet gazetesinde başladı. Abdi İpekçi'den sonra kısa bir dönem Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yapan Birand, Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Birand, 1985'te TRT'de başlayan ve ardından Show TV'de devam eden kariyerinin altın basamağı, 32. Gün programını sundu.

Mesleğe Milliyet gazetesinde başlayan Birand, zor ve tehlikeli şartlarda yaptığı röportajlarla dünyanın sayılı gazetecileri arasında yer aldı.
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumları anlatan ve Türk siyasetini içeren birçok kitap yayınlayan Birand'ın, Türk ordusunun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkarması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.

1992-1995'te Show TV'de ana haber bültenini sunan Birand, Kanal D Grup Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı kanalda ana haber bültenini sunuyordu.

Birand, evli ve 1 çocuk babasıydı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ın, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacağını bildirdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: İYİ BİR GAZETECİ OLARAK HATIRLANACAK
Başbakan Erdoğan, Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, medyanın önemli simalarından Birand'ın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: ''Mesleğine tutkunluğu, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle meslektaşlarının yanı sıra okurlarının ve izleyicilerinin de takdirine mazhar olan Sayın Birand, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır. Mehmet Ali Birand'a Allah'tan rahmet, ailesine ve medya camiamıza sabır ve metanet diliyorum.''

CUMHURBAŞKANI GÜL: YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR GAZETECİYDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ı renkli kişiliği, kendine has üslubu, cesareti, bilgisi, tecrübesi, başarılı meslek kariyeri, yetiştirdiği değerli gazeteciler ve Türkiye'nin önemli meseleleri konusunda açık sözlülükle savunduğu fikirleriyle; sevilen, sayılan, yeri doldurulamayacak bir gazeteci ve haberci olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajında, Birand'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu belirten Gül, şunları kaydetti: ''Dünden bu yana devam eden umutlu bekleyişin ardından, bugün maalesef Mehmet Ali Birand'ı kaybettik. Türkiye'nin başı sağolsun. Mehmet Ali Birand, renkli kişiliği, kendine has üslubu, cesareti, bilgisi, tecrübesi, başarılı meslek kariyeri, yetiştirdiği değerli gazeteciler ve Türkiye'nin önemli meseleleri konusunda açık sözlülükle savunduğu fikirleriyle; sevilen, sayılan, yeri doldurulamayacak bir gazeteci ve haberciydi. Gazeteciliğin ve televizyon haberciliğinin sembol ve öncü ismi Mehmet Ali Birand, köşe yazıları, haber programları, dünya çapında ses getiren röportajları, yakın tarihimizi aydınlatan belgeselleri ve yazdığı kitaplarla Türk basınında fark yaratmıştır. Yakından tanıdığım ve büyük değer verdiğim duayen gazeteci Mehmet Ali Birand'ı her zaman saygı, sevgi ve takdirle hatırlayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet, Birand ailesine ve Kanal D ailesine, sevenlerine, basın dünyamıza başsağlığı diliyorum.''

BÜLENT ARINÇ: O DEMOKRAT BİR GAZETECİYDİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın vefatıyla ilgili, çok üzgün olduğunu söyledi.

Arınç, "Türkiye için çok önemli bir isimdi. Demokrat bir gazeteciydi. Böyle kısa bir süre içerisinde hayatını kaybetmesi hepimizi derinden üzdü. Ailesine, çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum." dedi.

KILIÇDAROĞLU: BÜYÜK KAYIP
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajında, özgür basın, özgür yayıncılık ve özgün haberciliğin önden gelen ismi Birand'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı çabasıyla, hayaliyle dünyamızdan ayrılan Mehmet Ali Birand'ın hayalinin birgün gerçekleşmesi dileğiyle usta gazeteci Birand'a rahmet, ailesine, basın dünyasına ve Türkiye'ye başsağlığı diliyorum.''

CEMİL ÇİCEK: "DERİN BİR ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ"
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gazeteci Yazar Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Çiçek, Birand'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirttiği mesajında, şunları kaydetti: "Yazılı basında gösterdiği başarıyı, televizyonculukta da devam ettiren ve yaptığı 32. Gün programı ile haberi bütün boyutlarıyla izleyiciye aktaran basın dünyamızın duayen ismi merhum Birand'ı sevgiyle hatırlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Çalıştığı kurumlara ufuk kazandıran merhum Birand'ın, sorgulayıcı habercilik yöntemiyle her zaman hatırlanacağını biliyorum. Yetiştirdiği gazetecilerle basın dünyamıza nitelik kazandıran merhum Birand'a Allah'tan rahmet, değerli yakınlarına ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum."

GALATASARAY'DAN, MEHMET ALİ BİRAND İÇİN BAŞSAĞLIĞI!
Galatasaray Kulübü, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Sportif A.Ş. Denetim Komitesi üyesi olan Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybetmesinin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, ''Türk basın tarihinde unutulmaz yerini yaşarken alan Mehmet Ali Birand, pek çok gazetede ve televizyon kanalında uzun yıllar çalışmış, büyük beğeni toplayan Galatasaray'ın 100. yıl belgeselleri ve 32. Gün gibi birçok başarılı işe imza atmıştı. Merhuma Tanrı'dan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' ifadeleri kullanıldı.

FENERBAHÇE'DEN MEHMET ALİ BİRAND İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI!
Fenerbahçe Kulübü, vefat eden gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand'ın vefatını öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' denildi.

BEŞİKTAŞ'TAN MEHMET ALİ BİRAND İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Beşiktaş Kulübü, Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand'ın vefatının üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, ''Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz'' ifadelerine yer verildi.