Ana düşünce

Paris'te infaz edilen terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın annesi konuştu: "Artık barış gelsin, analar ağlamasın. Ben asker ölse de ağlarım, çünkü anayım."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2013 Güncelleme 17 Ocak 2013, 00:07
Ana düşünce

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz hafta infaz edilen terör örgütü PKK üyesi 3 kadının cenazeleri, dün Türkiye'ye getirildi. Bu sırada bir annenin sesi yükseldi. O, terör örgütü PKK'nın kurucularından olan ve Paris'te infaz edilen Sakine Cansız'ın annesi Zeynep Cansız'dı. Zeynep Cansız ile eşi İsmail Cansız, cenazeyle birlikte Türkiye'ye geldi.

'İNŞALLAH BAŞKALARI GÖRÜR'
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Zeynep Cansız, "Artık barış gelsin, artık analar ağlamasın" dedi. Cansız, şöyle devam etti: "Barış istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Ben asker ölse de ağlarım, ben anayım. Bu meseleler dursun artık. Barış olsun, kızım görmemiş, başkaları görsün." Öte yandan Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı kadının cenazesi Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağı ile İstanbul'a getirildi. Cenazeler, yolcular indikten sonra kargo bölümünden Diyarbakır uçağına nakledildi.

İÇ HATLARA BARİYER ÇEKİLDİ
Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri de en üst düzeye çıkarıldı. Olası bir provokasyona karşı çevik kuvvet ekipleri hazır tutuldu. İç hatlar gidiş katı girişine bariyer çekildi.

SORUŞTURMA AVRUPA'YA YAYILDI
Paris'teki infazlarla ilgili soruşturma genişletildi. Soruşturmaya Fransa haricinde Belçika, Hollanda ve Almanya da dahil edildi. Bu arada Fransız polisi, ikinci bir ekibe işaret etti. Uzmanlar, "Tetikçi ve tetikçiler cinayet işlerken mutlaka bina civarında veya sokak başında gözcüleri olur. Ayrıca, kaçış güzergahında bekleyen bir araç bulunur."

'ERBİL SÜRECİNDE VARIZ'
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki cenaze töreni ve provokasyon iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. "Karşılıklı sağduyulu yaklaşım devam ettiği müddetçe sorun olmayacaktır" dedi. Demirtaş, şunları söyledi: "Oslo sürecinin direkt olarak içinde olmadık. Ama bu defa Ahmet Türk ve Ayla Ata'nın İmralı'ya gitmesiyle bu sürecin resmen içerisinde olduk. Daha önceki görüşmeler İmralı'da ve Oslo'da olduğu için bu isim verildi. Eğer olacaksa, devam edecekse ve taraflar bu konuda bir trafik başlatacaksa belki doğru isim Erbil sürecidir."

GÖZALTINDAN SARKOZY KURTARDI
Terör örgütünün yöneticilerinden Zübeyir Aydar'ın eski eşi Seve Evin Çiçek, Sakine Cansız'la ilgili 'Serbesti' adlı internet sitesinde bir yazı yayımladı. Çiçek yazısında, Cansız'ın kaçak olarak Fransaya gittiğini belirtti. Çiçek, şöyle devam etti: "Sakine Cansız, 2007'de Almanya'da gözaltına alınmıştı. Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'in girişimleri sonucu serbest bırakıldı."

CENAZE ALARMI
3 PKK'lının cenaze töreni öncesi Emniyet alarma geçti. Diyarbakır Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bin kişilik Çevik Kuvvet takviyesi istedi. Ekipler her türlü provokatif olaya karşı sağduyulu olmaları noktasında uyarıldı. Cenazelerin defnedileceği Tunceli, Kahramanmaraş ve Mersin'de de polisin güvenlik önlemleri arttırıldı.

BELÇİKA'DA SICAK SAATLER
Fransa'daki infazın ardından bir saldırı haberi de Belçika'dan geldi. Belçika'nın, Almanya ve Hollanda sınırlarına yakın Genk kentinde 1 yıldır faaliyette olan "Kürt Kültür Derneği" dün kundaklandı. Derneğin kiracı olduğu binada 40 bin euroya yakın hasar oluştuğu belirtildi. Derneğin içinde terör örgütü PKK'nın flamalarının ve Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu görüldü.


Alper SANCAR