Öcalan: PKK bitmek üzere

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, önümüzdeki bahar aylarında Türkiye ile PKK arasındaki çatışmaların sonlanacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 11 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 11 Ocak 2013, 19:10
Öcalan: PKK bitmek üzere

İÇİNDEKİLER

Hollanda'da yayınlanan NRC handelsblad gazetesinde Bram Vermeulen imzalı haber-röportajda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan ile yapılan söyleşiye yer verildi.

Halen Kuzey Irak'ın Koya yerleşim alanında bulunan Osman Öcalan bu söyleşisinde "tarihteki en önemli an" şeklinde ifade kullanırken, önümüzdeki bahar aylarında Türkiye ile PKK arasındaki çatışmaların da sonlanacağını tahmin ettiğini belirtti.

Osman Öcalan'a göre de her iki taraf arasındaki barış için çok az bir zaman kaldı. O. Öcalan "bu tarihimizde çok önemli bir andır. Türkiye'de Nevroz'un yaşanmasını bekliyorum" şeklinde ifade kullandı.

Osman Öcalan bununla birlikte verdiği röportada Türkiye hükümetinin müzakereler konusunda attığı adımların arkasını getireceğini umduğunu sözlerine ekledi.

Yıllarca PKK'nin ikinci ismi olarak bilinen Osman Öcalan, 2004 yılında ailesini tercih ettiğini ve partiden ayrıldığını belirtti.