Bedelli parası nereye harcanacak?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bedelli parasının nerede kullanılacağı bilgisini paylaştı.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 07 Ocak 2013, 22:18
Bedelli parası nereye harcanacak?

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bedelli askerlikten gelen gelirle şehitlik yapacak. Proje kapsamında ilk olarak Sarıkamış Şehitliği inşa edilecek. Allahuekber Dağları'na bakan geniş alan üzerine inşa edilecek 'Ay yıldız' şeklinde yapılması planlanan şehitlik, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına yetiştirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bedelli askerlikten gelecek gelir ile Türkiye ve dünyadaki Türk şehitliklerinin ele alınması talimatı üzerine ilk projeyi hayata geçiriyor. Bakan Şahin'in talimatı üzerine 2 milyar 79 milyon lira düzeyindeki gelirin bir bölümü dünya ve Türkiye'deki şehitliklerin onarılması ve yeniden düzenlenmesi için harcanacak.

Bakan Fatma Şahin resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kısmet olursa bedeli geliriyle Sarıkamış'a bir şehitlik inşa edeceğiz." dedi. Şahin, proje ile ilgili yarışmayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığını ve uygulama projesi ile ilgili kararın verildiğini vurguladı. Bedelli geliriyle yapılacak projelerden bir diğeri de Myanmar'da gerçekleştirilecek. Birinci Dünya Savaşı döneminde esir düşen ve hayatını kaybeden bin 600 Osmanlı askeri için yapılan 2 şehitlik yerine görkemli bir şehitlik yapılacak. Ayrıca Edirne'de de yeni bir şehitliğin inşa edilmesi de planlanıyor