Estetik baharı

Türk dizileri, 'estetik baharı' başlattı. Araplar, 'yeni bir yüz' için İstanbul'a koştu. Suudiler, benzemek istedikleri ünlünün fotoğraflarıyla doktorun kapısını çaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2012 Güncelleme 29 Aralık 2012, 00:00
Estetik baharı

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'yu etkileyen "Arap Baharı" estetik baharına döndü! Op. Dr. Selehattin Tulunay, Ortadoğu ülkelerinden İstanbul'a estetik için gelen turist sayısının hızla arttığını söyledi. Tulunay'ın açıklamalarına göre, 100 hastadan 40'ını Arap turistler oluşturdu. Yeni yıla yenilenerek girmek isteyen Araplar, aylar öncesinden gün almaya başladı. Bu kapsamda İstanbul'a özel turlar düzenlendi. Araplar Beren Saat, Hülya Avşar, Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Kadir İnanır ve İbrahim Tatlıses gibi ünlü isimlerin fotoğraflarıyla estetik merkezlerinin kapısını çaldı. Suudi kadınların, meme ile burun estetiği için erkeklerin ise meme küçültme, saç-bıyık ekimi için ameliyat masasına yattığı belirtiliyor.

KARİZMA BIYIKTA

Hem Türkiye hem de Arap ülkelerinde bıyık, erkeklerde karizmanın göstergesi olarak görülüyor. Araplar sakalsız ve bıyıksız olmayı sorun olarak niteliyor. Özellikle işadamları bıyık ve sakal ekimini tercih ediyor. Çünkü işadamları sakal ve bıyıkları olmadığı zaman ciddiye alınmadıklarını düşünüyor.