Başbakan'dan önemli açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuştu.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2012, 16:52
Başbakan’dan önemli açıklama

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan GAP Havaalanı'nda yoğun bir kalabalık tarafından karşılanarak konvoy eşliğinde şehre geldi. Başbakan, güzergahta sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen çocuklara hediye dağıttı. Şehre yetişene kadar 2-3 farklı yerde duraklayan Başbakan, bekleyen vatandaşları toplu açılış törenine davet etti.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

Bugün burada 130 milyon liralık yatırımla Şanlıurfa'ya kazandırdığımız 25 tesisi hizmete açıyoruz. Biz bu millete aşığız, biz bu milletin dertlisiyiz.

Açtığımız eğitim yuvalarımızın öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 10 yıl önce hayal olan hedefleri gerçekleştirdik.

4+4+4 eğitim sistemi bir değişim ve dönüşümün adıdır.

Bu ülkede bize zenci muamelesi yapıldı. 3 Kasım seçiminden sonra önümüze engeller çıkarıldı. Cumhurbaşkanı seçtirmemek istediler, partimizi kapatmak istediler. Siyasi hayatımız boyunca karşılaştığımız tüm engellere rağmen biz şiddete başvurmadık, şiddeti bir metod olarak benimsemedik.

Biz yasaların dışına çıkmadık. Çünkü milletimize iananıyorduk, biz Hakk'a inanıyorduk. Muhtar bile olamaz dedikleri insan başbakan oldu. Millet önümüzü açtı. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz dedik. Bizler için diktatör gibi saçma sapan yakıştırmalar yapıyorlar. Aynaya baksınlar. Biz milletimize himat yarışında varız. Bunu milletim iyi gördüğü için 3 Kasım 2002'den beri bizlere artırarak görev veriyor.

Sevgi dil ile olmaz gönülden olur. 2023, Türkiye'nin ilk 10 ülke arasında yer alacağı yıl olacak. 2023 yetmez biz büyük düşünüyoruz, büyük düşünenler kazanır. Bizler Sultan Alparslan'ın torunlarıyız. 2023'te 100. yılı nasıl kutlayacaksak 2071'de Anadolu harekatının 1000. yılını torunlarız kutlayacak.

Taşı, molotofu asla tasvip etmeyiz. Şiddet acizlerin işidir. Şiddet hiçbir zaman çözüm olmadı. Söyleyecek sözü olmayanlar şiddete başvururlar.

10 yıldır terör meselesinin çözümü, Kürt kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için Meclis çatı olsun diyoruz. Kürt kardeşimin sorunu var da Arap kardeşimin sorunu yok mu? Çerkez, Boşnak, Gürcü kardeşimin sorunu yok mu?

Bizi birbirimize bağlayan en güzel bağ İslam'dır, ondan daha güzel kardeşlik olabilir mi? Bunu birileri kıskandı, varsın onlar kıskansın, biz yine sevmeye devam edeceğiz.

Biz silahlar değil, siyaset konuşsun diyoruz.

''Benim başörtülü kızlarımı okullara sokmadılar, üniversitelere sokmadılar ama biz sabrettik. Kızlarımızı imam hatip okullarına sokmadılar. İmam hatip okullarının orta kısımlarını kapattılar. Suçları neydi, ne yapmışlardı? Onlar da ellerinde molotofla mı, taşla sopayla mı dolaşıyorlardı? Ellerinde sapanlar, demir bilyeler mi kullanıyorlardı? Neydi suçları? Sadece inancı gereği başörtü. Bırakın kim nerede okuyorsa okusun, kim ne giyiyorsa giysin. Sabrettiniz, muradınıza erdiniz. Bilgiyi hikmetle donatacaksınız.

Ben sizi yarının alimleri olmaktan öte aynı zamanda arifleri olarak görmek istiyorum.

Tartışılmayanların tartışıldığı bir Türkiye'de biz inşa ettik.

Artık şiddet sussun, silahlar sussun, terör örgütü elini tetikten çeksin, silahını gömsün varsa aklıyla konuşsun. Bu bölge insanına tetik çeken örgüt hiçbir hakkın savunucusu olamaz.

Partimin büyük kongresinde gelin beyaz sayfa açalım dedim. Mevcut sorunların üzerine birlikte gidelim. Şanlıurfa'dan çağrımı bir daha yineliyorum. Bölgedeki kardeşim, terör örgütü ve terör örgütünün yedeğindeki partiyle arana duvarı çekin. Hiçbir ortak değeri yok bunların. Maneviyat denilen bir şey yok bunlarda. Kız çocuklarını alıp dağa götürüp, onları ölüm robotlarına çevirenlerle aramıza duvar koyalım.