Tuğba Özay'a hapis şoku

Tuğba Özay, tutuklu yargılandığı çete davasından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı....

Giriş Tarihi 07 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2012, 17:37
Tuğba Özay’a hapis şoku

İÇİNDEKİLER

Ünlü manken Tuğba Özay 5,5 ay boyunca tutuklu yargılandığı çete davasında 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz ve ünlü manken Tuğba Özay'ın da sanıkları arasında yer aldığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Özay'a eski sevgilisi Akın Büyükoğlu'nu tehdit etmekten 1 yıl 8 ay, Öz'e ise 57 yıl 10 ay hapis cezası verdi.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Rulet Operasyonu davasında tutuklu sanıklar Yaşar Öz, Abdulcebbar Kibaroğlu ve Murat Öztürk hazır bulundu. Davaya Özay'ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar ise katılmadı.

Duruşmada son savunması sorulan Yaşar Öz eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Kararınızı verirken daha önce verdiğim ve dosyada da yer alan 50 sayfalık, 71 sayfalık ve 11 sayfalık ifadelerimle, yine heyete verdiğim ve çok önemli delil niteliğindeki yazılı belgelerin de dikkate alınmasını talep ediyorum. İddia edilen suçları işlemedim. 5 buçuk yıl boyunca kendimi ifade etmeye çalıştım ancak ne kadar ifade edebildim bilmiyorum. Ama inanın bu iddia edilen suçları işlemedim dedi.
Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, davanın tutuklu sanığı Yaşar Öz'e "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, "yağmaya teşebbüs, "tehdit, "hürriyeti yoksun bırakma, "silahla öldürmeye teşebbüs suçlarından 57 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme ünlü manken Tuğba Özay'a ise müşteki sanık Abdulkadir Akın Büyükoğlu'na karşı tehdit suçunu işlediği sabit olduğu gerekçesiyle 2 sene hapis cezası verildi. Özay'ın cezası, yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezası 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, Özay'ın sabıkasız olması, tekrar suç işlemeyeceği kanaatinin oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Özay, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemediği takdirde hakkındaki dava düşecek. Ancak suç işlemesi durumunda ise açıklanması geri bırakılan hüküm mahkemece açıklanacak.

Özay hakkında haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan silahlı suç örgütü içinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ise beraat kararı verildi.
Özay'ın eski sevgilisi sanık Akın Büyükoğlu da "silahla yaralama, "tehdit, "mala zarar verme ve "Tuğba Özay'a yönelik hakaret ve "Ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından 6 yıl 2 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, dava kapsamında yargılanan diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezaları verdi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele şubesi tarafından Ağustos 2007 yılında Rulet adı verilen operasyonda Özay tutuklanmıştı. Yaklaşık 5,5 ay tutuklu kalan Özay 24 Ocak 2008 yılında tahliye edilmişti.