Davutoğlu'ndan anlamlı ziyaret

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında kızını kaybeden, Gazze ziyareti sırasında gözyaşlarıyla sarıldığı Başil el Şavva ve tedavi için Türkiye'ye getirilen eşi Mona el Şavva ile diğer Filistinli yaralılar Nima Musleh ve Abdulselam el Basyuni'yi ziyaret etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2012 Güncelleme 06 Aralık 2012, 20:35
Davutoğlu’ndan anlamlı ziyaret

İÇİNDEKİLER

Yaralılarla Ankara'da tedavi gördükleri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir araya gelen Bakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun, Mona el Şavva'yı ziyaretleri sırasında duygulu anlar yaşandı.
Davutoğlu, Şavva çiftine Osmanlı dönemi Kudüs fotoğraflarının yer aldığı bir kitap ve Türk bayrağı hediye etti. Baba Şavva, bayrağı üç kez öperek Davutoğlu'ndan aldı.

''KIZINIZ, TÜRK MİLLETİNİN KIZI OLDU''
Davutoğlu, kızları Yüsra'yı kaybeden Gazzeli çiftin acılarını hissettiklerini söyledi. Kızlarının şehit olarak cennete gittiğini ifade eden Davutoğlu, anne Mona el Şavva'ya, ''Ne mutlu ki siz de bir şehit annesisiniz'' dedi.

Başil el Şavva ise Türkiye'ye ve Bakan Davutoğlu'na teşekkürlerini ileterek, ''Biz küçük bir aileyiz ama siz büyük adamsınız. Olanları bütün dünya sizin sayenizde gördü. Türk halkının yanımızda olduğunu hissediyoruz'' diye konuştu.

Davutoğlu, bunun üzerine, ''Fertlerinden bir şehit çıkmış aile en büyük ailedir. Ben orada bir bakan olarak değil, bir baba olarak, bir kardeşiniz olarak vardım. Hiçbir anne-baba bir şehit anne-babası kadar aziz olamaz'' ifadesini kullandı.

Şavva çiftinin kızları Yüsra'nın adının tarihe yazıldığını dile getiren Davutoğlu, ''Sizin o büyük fedakarlığınız orada dünyaya gözükmüş oldu. Biz sadece ona vesile olmaya çalıştık. Sizin bir kızınız vardı, şimdi o kız bütün Türk milletinin kızı oldu, bütün insanlığın kızı oldu. Bütün Filistinli kızlar da sizin kızlarınız oldu'' dedi.

''ŞEHİTLER İÇİN HATİM İNDİRECEĞİM''
Ziyaret sırasında Başil el Şavva, Davutoğlu'na aile yadigarı bir Kur'an-ı Kerim hediye etti. Bu sırada duygulu anlar yaşandı, baba Şavva, Davutoğlu'na sarıldı.

Kur'an'ı öpüp başına koyarak teslim alan Davutoğlu, ''Bu Kur'an-ı Kerim'i okuyarak, Yüsra ve bütün Filistinli şehitler için hatim indireceğim'' diye konuştu.

Şavva çiftinin oğullarından Mahmud'un doğum günü olduğunu öğrenen Davutoğlu, kendi cep telefonundan aradığı Mahmud'u kutladı.
Davutoğlu, tedavi gören Filistinlilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek, kendilerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını da iletti.

Bakan Davutoğlu, diğer tedavi gören Filistinlilerle Şavva ailesini evinde ağırlamak istediğini de kaydetti.

''DEDEM SURİYE-FİLİSTİN CEPHESİNDE SAVAŞTI''
Davutoğlu, daha sonra aynı odada yatan Nima Musleh adlı Filistinli yaralı kadına acil şifalar diledi.

Gazze'ye gittiğinde her yerde Türk bayrağı gördüğünü ve çok duygulandığını vurgulayan Davutoğlu, ''Benim dedem de Suriye-Filistin cephesinde 1. Dünya Savaşı'na katıldı. Dolayısıyla bizim aramızda fark yok'' diye konuştu.

Davutoğlu, Musleh çiftine de bir Türk bayrağıyla birlikte hat sanatlı tablo hediye etti. Doktor olan Sare Davutoğlu, ziyaret sırasında hastalarla yakından ilgilendi, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Davutoğlu ve eşinin Filistinli yaralıları ziyaretine oğulları Mehmet Davutoğlu da katıldı.

SURİYELİLERİ DE ZİYARET ETTİ
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hastaneden ayrılmadan önce, Telabyad'daki çatışmalarda yaralanan ve tedavi için Ankara'ya getirilen Suriyelileri de ziyaret etti.

Hastaların sağlık durumu hakkında bilgi alan Davutoğlu, ''İnşallah bütün acılar bitecek, Akçakale ve Telabyad kardeştir, birdir, hepsi bir olacak tekrar inşallah. Aradaki duvarları kaldıracağız. Her zaman gönlümüz orada'' dedi.