Kuvvetli yağış geliyor!

Yağışlar, ülkenin batı bölgelerinde devam edecek. İstanbul, İzmir, Tekirdağ çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2012 Güncelleme 02 Aralık 2012, 19:29
Kuvvetli yağış geliyor!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinde devam edecek yağışların; İzmir, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Muğla'nın kıyı kesimleri, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ve Balıkesir il merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İzmir, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Muğla'nın kıyı kesimleri, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ve Balıkesir il merkezi ve kuzey ilçelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu,aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olacak. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. (17)

ANKARA: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzey ve batı çevreleri gece saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı (16)

İZMİR: Parçalı ver çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevreleri, gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esecek. (21)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (22)

ANTALYA: Parçalı bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (23)

VAN: Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli (12)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli (11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (16)

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ve Balıkesirin kuzey ilçelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile Balıker'in Ayvalık, Edremit, Akçay, Gömeç, Burhaniye ve Havran İlçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevreleri başta olmak üzere bölge genelinde, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Manisa, Kütahya ve Uşak çevreleri ve gece saatlerinden sonra Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra İzmir'in kuzey ve batı çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren kıyı Ege'de kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Antalya ve Burdur çevrelerin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'de sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sisli gececek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...