Film gerçek oluyordu

Kim Milyoner Olmak İster yine ilginç bir yarışmacıyı konuk etti. Sokaklarda yaşayan ve üç üniversite terk eden Fatih Görkem 125 bin lirayı kılpayı kaçırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Aralık 2012 Güncelleme 02 Aralık 2012, 00:00
Film gerçek oluyordu

İÇİNDEKİLER

ATV ekranlarında yayınlanan ve Kenan Işık'ın sunduğu "Kim Milyoner Olmak İster" adlı yarışma, unutulmayacak bir yarışmacıyı ağırladı. 3 ayrı üniversiteyi kazanan ancak diploma almak istemediği için üçünü terk eden Fatih Görkem, yarışma öncesi "Yaşadığım hayatı bırakıp üniversitede vakit kaybetmek istemedim. Sokaktan öğreniyordum" dedi.

PİNOKYONUN SONU!
Sokağın her zaman hayatının bir parçası olduğunu ve 8 ay sokakta yaşadığını söyleyen Görkem, iyi de bir yarışma çıkardı. 60 bin TL değerindeki soruyu da bilen Görkem, 125 bin TL'lik soruda zor bir karar verdi. Soru, "Pinokyo kitabının orijinal halinde Pinokyo'nun sonu nasıl biter?" şeklindeydi. Görkem'in cevabı ise 'İdam edildi' yerine 'odun olarak yakıldı' olunca 125 bin lira uçtu. Yarışmadan 15 bin TL ödülle ayrılan Görkem, izleyenlerin beğenisini kazandı. Görkem'in performansı Danny Boyle'un Oscarlı filmi Slumdog Millionaire'i hatırlattı. Filmde sokakta yetişen yoksul genç sokaktan öğrendikleriyle büyük ödülü kazanıyordu.