Başbakan haklı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirdiği "Muhteşem Yüzyıl" TV dizisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dizinin hayal ürünü bir roman olmadığını, tarihi bir dönemi yansıttığını vurgulayan Bakan Günay, "Sayın Başbakan kurgu ve senaryo konusunda bence haklı bir uyarıyı dile getirdi." dedi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2012, 21:19
Başbakan haklı!

İÇİNDEKİLER

"71. Devlet Resim ve Heykel Yarışması" Sergisi ve açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, program sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan'ın "Muhteşem Yüzyıl, dizisinin yapımcısı ve televizyon sahibini kınıyorum" sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Günay, dizinin yargı sürecinden haberdar olmadığını belirterek; "Sayın Başbakan kurgu ve senaryo konusunda bence haklı bir uyarıyı dile getirdi." diye konuştu.

Dizide, hayal ürünü bir romanın sahnelenmediğine dikkat çeken Bakan Günay, tarihi bir dönemin yansıtıldığını vurulayarak; "Dizi, daha gerçekçi olunabilse, daha ciddi araştırmalar yapılabilse, hem bu olayların akışı hem dönemin giysisi, davranışları konusunda, biraz daha bilimsel tarihsel gerçeklere uygun davranılsa, eserin sanat ve estetik değeri de yükselir. Bu tür tartışmalar olmazdı." uyarılarında bulundu.

Dizilerin Türkiye'nin dünyada tanınmasına katkı da sağladığını ifade ede Bakan Günay, "Bu açıdan emeklerini inkar etmek istemem. Ama başbakanın yaptığı uyarılar konusunda, çerçevesinde biraz daha gayretli olunursa, bütün bunların keyfini daha fazla çıkarabiliriz." ifadelerini kullandı.