First Class Dava

Yavru vatan, kurultay öncesi iyice karıştı! KKTC Cumhurbaşkanı'nın eşi Meral Eroğlu, 'Beni tehdit ediyor' diyen Başbakan'ın eşi Gülin Küçük'e 'dedikodu' davası açtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2012 Güncelleme 16 Ekim 2012, 00:46
First Class Dava

İÇİNDEKİLER

Yavru vatanda, skandallar zinciri yaşandı! KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük arasındaki ipler, eşlerinin mahkemelik olmasıyla iyice gerildi. Meral Eroğlu, kendisi hakkında dedikodu çıkarttığını söylediği Gülin Küçük'e dava açtı. Kıbrıs, Kurultay ile yatıp kalkarken sonunda olan oldu. İktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 21 Ekim'de yapılacak kurultayı öncesinde adaylar arasında yaşanan çekişme, zincirleme skandallara gebe kaldı. KKTC Başbakanı Küçük'ün imzasını taklit ederek sahte talimat belgeleri hazırladığı iddiasıyla Kamu Hizmeti Komisyonu Üyesi Mustafa Tanju Tokay gözaltına alındı. Skandalı Kıbrıs basını, "Yavru Balyoz"olarak duyurdu. Sahte imza olayının yankıları sürerken, başka bir skandal patlak verdi. Başbakan'ın eşi Gülin Küçük ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, geçen hafta Başbakan'ın makam aracı ile Gazimağusa'da "kurultay çalışması" yapmak istedi. Bu sırada takip edildiklerini iddia eden Küçük, en yakın karakola giderek şikayetçi oldu. Gülin Küçük, daha sonra bir gazeteyi arayarak, "devletin en üst makamının eşi ve kızları tarafından tehdit edildiğini" öne sürdü. Bunu duyan Meral Eroğlu ise soluğu savcılıkta aldı. Meral Hanım, kendisine ve kızlarına iftira atıldığını söyleyerek, Gülin Küçük ve ailesine "dedikodu davası" açtı.

'ADALETE GÜVENİYORUZ'
KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün eşi Gülin Küçük, TAKVİM'e konuştu. Meral Eroğlu'nun kendisine dava açmasıyla ilgili yorum yapmak istemediğini söyleyen Eroğlu, "Konu hakkında konuşmak doğru değil. Adalete güvenimiz tam" dedi.

POLİSİ GÖREVE ÇAĞIRDI...
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Gülin Küçük ve Meral Eroğlu arasındaki gerilimi değerlendirdi. Çakıcı, Küçük'ün tehdit edildiğini iddia ettiğine ve buna karşılık Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay'ın "Bu ülke, artık yaşanmaz hale geldi" açıklamasına dikkat çekti. Çakıcı, konu hakkında polis ve savcılığı göreve çağırdı.

EMRE DİNER