"Hz. Muhammed bizim canevimiz"

Konferans için Paris'te bulunan Prof. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.s.) hakaret içeren filim ve ardından çıkan olayları değerlendirdi. "Tepkilerimiz akıllıca ve İslami olmak zorunda." diyen Hatipoğlu, Avrupalı Müslümanları uyardı

Giriş Tarihi 15 Eylül 2012, 00:00 Güncelleme 15 Eylül 2012, 19:21
Hz. Muhammed bizim canevimiz

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği konferans sonrası açıklama yapan Hatipoğlu, "Yakıp yıkmanın ve masum insanların zarar göreceği tepkilerden kaçınmamız gerekir. Dikkatli olunmalı ve masum insanlar zarar görmemeli. Tepkilerimiz İslami olmalı. Tepkilerin hedefi elçilikler ve ülke bayrakları, daha da önemlisi masum insanlar olmamalı." ifadelerini kullandı.

HZ. MUHAMMED BİZİM CANEVİMİZ
Gündemdeki film hakkında konuşan Hatipoğlu, şunları söyledi: "Birtakım insanlar işlerini çok iyi biliyor. Bu insanların bir dini inançlarının olduğuna da inanmıyorum. Bu noktada Müslümanların çok dikkatli ve akıllı olması gerekiyor."

"Hz. Muhammed, bizim canevimiz." diyen Hatipoğlu, onun Müslümanlar açısından ne kadar önemli ve mukaddes olduğunu bilen bazı kötü niyetli insanların kasıtlı olarak onları canevlerinden vurmak istediğini dile getirdi. Nihat Hatipoğlu, "Her inanıştan ve her milletten azgın insanlar çıkabilir. Müslümanlar olarak bizlerin bu azgın insanlar ile mücadele etmesi imkansız. Bu ve benzeri kışkırtıcı eylemlerin çözümü Avrupa devletlerinin alacağı hukuki tedbirlere bağlı. Nasıl diğer dinlerin peygamberlerine hakaret yasaklanıyorsa peygamberimize yapılan saldırıların da hukuki yaptırımları olmalı. Bu hakaretler düşünce özgürlüğü olarak açıklanamaz." dedi.

"Bizlere düşen görev daha eğitimli nesiller yetiştirmek ve diğer inanç gurupları ile etkin ilişkiler kurmaktır." diyen Hatipoğlu, şöyle devam etti: "Müslüman devletler ve İslami kurumlarımız Hz. Muhammed'in bizim için ne denli önemli ve mukaddes değer olduğunu, Avrupalı devletlere anlatmalıdır. Müslümanlar ise bulundukları ülkelerde İslam'ı ve İslam'ın güzelliklerini; peygamberimizin güzel ahlakını aktarmak gibi bir sorumluluğu var."