Kocaeli facianın eşiğinden döndü

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 29 Ağustos 2012, 19:24
Kocaeli facianın eşiğinden döndü

İÇİNDEKİLER

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Karamürsel ilçesinde 60-65 kilogram civarında amonyum nitrat, bir kısım kablolar, bazı düzenekler ve etkili patlayıcı haline getirilebilecek malzemeler ele geçirildiğini söyledi.

Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihbar üzerine harekete geçen polis ekiplerinin Hacımehmet Mahallesi'ndeki su deposunun yakınlarındaki çalılık alanda patlayıcı yapımında kullanılabilecek çeşitli malzemeler ele geçirdiğini bildirdi.

"Bir miktar patlayıcı madde, amonyum nitrat ele geçirildi" diyen Topaca, şöyle konuştu: "İlgili maddeleri aldık şu anda. Tahmin edilen, bu işi yapan, getiren belirli sayıda kişiler var. Onlarla ilgili adli süreç devam ediyor. İlerleyen saatlerde kesin bilgiyi vereceğiz. Sabah '40-45 kilogram' demişlerdi ama biraz daha fazla. Son belirlemelere göre 60-65 kilogram civarında amonyum nitrat, bir kısım kablolar, bazı düzenekler ve etkili patlayıcı hale gelebilecek bir malzeme ele geçirildi. Çalışma devam ediyor. Şu an kaç kişi gözaltında bilmiyorum ama 10-15 kişi olacak. Malzeme toprağın altına gömülü halde değil, açıkta bulundu. Yarın daha net bilgi verebiliriz."