Hem çalıp hem de hakaret ettiler

TEMA Vakfı Adana İl Temsilciliği'ne bir ay içerisinde 3 kez giren zanlılar, son hırsızlıklarında duvara hakaret içeren yazı yazdı. Polis, parmak izi incelemesi sonucu belirlenen 2 zanlıyı yakaladı.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2012, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2012, 12:58
Hem çalıp hem de hakaret ettiler

İÇİNDEKİLER

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu içerisinde bulunan TEMA Vakfı Adana İl Temsilciliği'ne yaklaşık 1 ay önce pencereden giren zanlılar, 2 bilgisayardan birini çaldı. Bunun üzerine vakıf temsilcisi Halil Akyürek, polise şikayette bulunup pencereye demir korkuluk yaptırdı.

Ancak hırsızlar bir hafta sonra demir korkuluğu da kırarak girdikleri vakfın diğer bilgisayarını da çaldı. Akyürek, yine polise ihbarda bulunup pencere demirlerini güçlendirdi ve Ramazan Bayramı tatiline çıktı.

Bayramın ardından vakfa giden Akyürek, hırsızların bu kez de tuvaletin havalandırma penceresinden içeri girerek bazı eşyaları çaldıktan sonra duvara hakaret içeren yazı yazdığını gördü. Akyürek, üçüncü kez polise şikayette bulundu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de vakıfta yaptıkları parmak izi çalışmaları sonucunda, hırsızlık olayını daha önce emniyette kaydı bulunan F.C.S (21) ve M.C.C'nin (17) gerçekleştirdiğini tespit etti.

Yapılan çalışmada iki zanlı gözaltına alınırken, çalınan bilgisayarlar da bulundu.
Zanlılardan F.C.S'nin İl Emniyet Müdürlüğüne getirildiği esnada çaldığı bilgisayarı da taşıması dikkati çekti.

Hırsızların mekanı haline geldi

TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Halil Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu yararına çalışan vakfın son günlerde hırsızların mekanı haline geldiğini söyledi.
Kendilerinin, çocukların bu ülkede rahat ve huzurlu yaşamaları için çalıştıklarını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

''Hırsızlar birinci ve ikinci girdiklerinde işe yarar ne varsa alıp götürdüler. Üçüncü gelişlerini çözemedik. Ne polis memurları çözebildi, ne de biz bir yorum yapabildik. Şu an kırtasiye türünden neler alıp alınmadığını kontrol etme fırsatımız olmadı. İçerideki ecza dolabımızı da boşaltmışlar. Ecza dolabının içindeki bir kremle de duvara 'salak' yazmışlar. İkinci hırsızlıktan sonra bütün kapı ve pencereleri demir korkulukla kasaya monte ettirip girilmesi imkansız hale getirdik. Ama tuvalet boşluğundan girebileceklerini akıl edemedik. Çıkarken duvara yazdıkları hakaret içeren yazıyla herhalde 'siz her tarafı kontrol altına aldınız ama burayı unuttunuz, bunun adı da salaklık' demek istediler. Bu olaydan sonra avukatımızla görüşüp gerekirse hakaret davası da açacağım.''

Hırsızlık olayı ekiplerce araştırılırken, gece devriye gezen polislerin şüphe üzerine gözaltına aldıkları 17 yaşındaki M.C.C. ile 21 yaşındaki Fethi Can S.'nin yapılan parmak izi araştırmasından, Tema Vakfı'nda daha önce meydana gelen 2 hırsızlığın şüphelisi olduğu belirlendi. Şüphelilerden Fethi Can S., bilgisayarları çaldığını da itiraf etti.

Resimler için tıklayın