Deniz hemşiresi

Tekneleriyle tatile giden iki hemşire, motor bozulunca açığa sürüklendi. Hemşirelerden biri 1,5 saat yüzerek kıyıya çıktı. Diğeri 3 saat ecel teri döktü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012 Güncelleme 25 Temmuz 2012, 00:00
Deniz hemşiresi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı serviste hemşire olan Şebnem Naimian ve Yeliz Tekmen, yıllık izinlerini geçirmek için geçtiğimiz hafta Kumburgaz- 'a gitti. Bir apart otele yerleşen ikili, kendilerine ait Naimian adlı tekneyi otelin kıyısına çekti. Poyraz biraz sert esince görevlilerin uyarısıyla ikili tekneyi marinaya götürmek istedi. Marina yakın olduğu için, cep telefonlarını almadan denize açılan hemşireler kıyıdan açılmadan marinaya gitmeyi planladı. Ancak teknenin, içine poşet giren motoru durdu.
Motoru çalıştıramayan ikili, bağırarak kıyıdan yardım istedi.

Ancak kimse duymadı. Teknede demir olmayınca, hızla açığa sürüklendiler. Bunun üzerine Naimian hemşire suya atladı. Yüzme bilmeyen Tekmen ise can yeleği giyerek teknede kaldı. Naimian, bir buçuk saat sonra kıyıya ulaştı. Sahil güvenliğe haber verildi. Gözyaşları içinde teknede bekleyen Yeliz Tekmen, üç saat sonra kurtarıldı. Şebnem Naimian, "Bundan sonra poyrazlı havada asla denize açılmayacağız" dedi.

Ali BALCI