Fırat acı aktı

15 yaşındaki Gülümser, Fırat kenarında yürürken ayağı kaydı. Kızının suya düştüğünü gören anne de nehire atladı. Anne ve kızı boğuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2012 Güncelleme 03 Temmuz 2012, 00:00
Fırat acı aktı

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'e bağlı Oğuzeli ilçesinden piknik yapmak için Yurtbağı köyüne gelen 15 yaşındaki Gülümser Tosun, piknik yapan ailesinin yanından uzaklaşarak Fırat nehrinin kenarında yürümeye başladı. O sırada ayağı kayarak suya düşen kızını gören anne Ünzile Tosun (47) kızını kurtarmak için suya girdi. Ancak yüzme bilmeyen anne ve kızı nehirde boğularak hayatlarını kaybetti. Olayı fark eden baba Halil Tosun durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak vatandaşlar ile birlikte Fırat nehrinde boğulan annenin cesedine suya düştüğü yerin 100 metre ilerisinde ulaştı.

500 METRE SÜRÜKLENDİ
Ancak aynı yerde boğulan Gülümser Tosun'un cesedine ulaşamayan ekipler, meydana gelen olayı Şanlıurfa Su Altı Polisine bildirdi. Olay yerine gelen Şanlıurfa Su Altı Polisi ve Gaziantep Afat ekiplerine bağlı dalgıçlar babanın tarifi üzerine bölgede arama yapmaya başladı. Yapılan aramanın sonunda Gülümser Tosun'un cesedine düşmüş olduğu yerin 500 metre ilerisinde ulaşıldı. Anne ile kızının ölümü yakınlarını acıya boğdu.