PKK'dan hain saldırı!

Tunceli'de askeri konvoya yönelik 200 kiloluk bomba ile saldırı gerçekleşti. Can kaybının yaşanmadığı saldırı sonrası olay yerinde 9 metre genişliğinde 3 metre derinliğinde çukur açıldı.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2012, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2012, 18:48
PKK’dan hain saldırı!

İÇİNDEKİLER

Tunceli-Hozat karayolu üzerinde bulunan ve şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Çiçekli köyü yakınlarında bir grup PKK'lı olduğu yönünde istihbarat edinen güvenlik güçleri gece geç saatlerde bölgeye mayına dayanıklı olan kirpi adı verilen zırhlı araçların da olduğu konvoyla bölgeye doğru hareket etti. Yolun dışından başlayarak yolun ortasına kadar tünel açan ve 200 kiloluk bombaya yola döşeyen PKK'lılar gece geç saatlerde operasyona çıkan askerlerin geçişini bekledi.

Operasyona çıkan askerler Çiçekli köyüne bağlı Buğulu mezrası yakınlarına geldikleri zaman Kirpi'nin geçişine saniyeler kala zamanlama hatası yapan PKK'lılar bombayı patlattı. Kirpiyi kullanan şoförün dikkati sayesinde can kaybının yaşanmadığı patlama yerinde 9 metre genişliğinde 3 metre derinliğinde çukur açıldı. Patlamanın etkisiyle kirpinin camları toprakla kaplandı.

Bir grup PKK'lının gerçekleştirdiği öğrenilen patlamanın ardından bölgeye gelen kobra helikopterler bölgeyi yoğun bir şekilde bombaladı. Bombalama nedeniyle bölgeden dumanlar yükseliyor.

OLAY YERİ İNCELEME EKİBİNE UZUN NAMLULU SALDIRI
Gece geç saatlerde askeri konvoya yönelik saldırının ardından başlatılan operasyon sabah saatlerine kadar devam etti. Saldırının gerçekleştiği yerde inceleme yapmak üzere bölgeye gelen Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı olay yeri inceleme ekibi skorski helikopterlerden indikten sonra PKK'lıların roketli ardından uzun namlulu silahlarla saldırısına uğradı.

Saldırıya anında karşılık veren olay yeri inceleme ekibi ile PKK'lılar arasından kısa süreli yaşanan çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan PKK'lı grubun yakalanması amacıyla jandarma özel harekat timlerinin de katıldığı bir operasyon gerçekleşti. Silah seslerinin duyulduğu bölgede yer yer çatışmaların yaşandığı ve halen devam ettiği öğrenildi.