Astsubaylardan üvey evlat tepkisi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), TSK'da görev yapan yaklaşık 100 bin Astsubayın üvey evlat muamelesi gördüğünü iddia etti.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2012, 09:00
Astsubaylardan üvey evlat tepkisi

İÇİNDEKİLER

TEMAD, üst kademeye 700 TL'ye varan iyileştirme zammı yapılırken, kendilerinin tam aksine maaşlarında kesintiye gidildiği açıkladı.

Bakanlar Kurulunun 28 Aralık 2011 tarihinde aldığı 2011/2722 sayılı karar nedeniyle, bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli bir çok Astsubayın bu duruma tepkili olduğunu belirten TEMAD Başkanı Ahmet Keser, konu ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Keser, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinde 39 bin 975 Subay ve 95 bin 824 Astsubay görev yapmaktadır. Astsubaylar TSK'nın profesyonel kadrosunun şu an 3'de 2'sini oluşturmaktadır. Vatanın her köşesinde gözünü kırpmadan, seve seve görev yapan Astsubaylarımız, maalesef son günlerde alınan bir kararla bir nevi devlet tarafından üvey evlat muamelesine maruz bırakıldı. Bakanlar Kurulu'nun, 28.12.2011 tarih ve 2011/2722 sayılı kararı ile TSK bünyesinde görevli muharip tüm subaylara 123 TL ve 700 TL arasında zam yapılırken, bu kurumun bel kemiği sayılan Astsubaylara bırakın zam yapmayı, neredeyse maaşlarında kesinti yapılmıştır. Bir çoğu zor şartlar altında görev yapan Astsubaylarımız özlük haklarında iyileştirme beklerken, yaşanan son olayla Subay-Astsubay arasında ki mevcut gelir adaletsizliği daha da fazla artmıştır.

Maalesef Astsubaylarımız bir çok kişinin tahmin ettiği gibi dolgun maaş almamaktadır. Kurum içerisinde uygulanan kesintilerin ardından yeni mezun bir astsubay bugün "Yoksulluk Sınırı" ile eşdeğer maaş almaktadır. Durum böyle iken, özlük haklarında yapılan iyileştirmelerin, maaşlara yapılan zamların sadece üst kademeye yapılması ve Astsubayların dolaylı olarak üvey evlat muamelesi görmesi bizleri derinden üzmektedir. Bizim tek talebimiz var. Giydikleri üniformanın şan ve şerefine asla leke gelsin istemeyen ve bir çok adaletsizliğe rağmen görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan Astsubay arkadaşlarımızın özlük haklarında düzenleme yapılmasını ve üst kademeye yapılan mevcut zamdan Astsubaylarımızın ve kurum içerisinde görev yapan Uzman Erbaşlarımızında faydalanmasını istiyoruz. Umarız, bu konuda gerekli düzenlemeler en kısa zamanda yapılır."