Hayalet

KKTC'ye sızmak isteyen İsrail TAKVİM'e takıldı, planın ardındaki MOSSAD ajanı sırra kadem bastı. 3 farklı isimle dolaşan casusun öyküsü ise filmlere taş çıkarttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2012 Güncelleme 24 Şubat 2012, 02:21
Hayalet

İÇİNDEKİLER

Akdeniz'in büyüsüne kapılan İsrail, KKTC'deki stratejik arazileri almak için düğmeye bastı. Ancak TAKVİM'in manşetleri, İsrail'in karanlık planını ortaya çıkardı! Plan deşifre olunca kaosun ayrıntıları da çorap söküğü gibi geldi. O ayrıntılardan birinin öznesi ise İsrail Gizli Servisi MOSSAD'ın istasyon şefi olan Yuda Mizrahi'ydi.

VATANDAŞLIKTAN ATILDI
Peki kimdi bu Mizrahi? Musevi asıllı Mizrahi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Adı da Yuda Gündoğdu'ydu. Ancak 1985'de açıklanmayan bir nedenle TC vatandaşlığından çıkartıldı. İsrail'e dönen Yuda Gündoğdu, İsrail vatandaşlığına geçti ve adını da Yuda Mizrahi olarak değiştirdi. Çeşitli kentlerde müteahhitlik yaptı. Türkiye'deki iş çevresinden de faydalanarak İsrail'e işçi götürdü. Bir süre sonra "Kaçak işçi çalıştırdığı" gerekçesiyle tutuklandı. Ancak, Mizrahi'nin 1 gün içinde serbest kalması herkesi şaşırtı. İddiaya göre MOSSAD Mizrahi'yi serbest bıraktırmıştı.

ORTADAN KAYBOLDU
Ve Mizrahi 1999'da KKTC'yi mesken tuttu. Kendini bir şirketin danışmanı olarak gösterdi. Ardından da "Aslan Gündoğdu" adıyla KKTC vatandaşlığına geçti. Bu tarihten itibaren Mizrahi, "Aslan Gündoğdu" ve "Yuda Gündoğdu" adına düzenlenmiş değişik pasaportlarla İsrail-KKTC-Türkiye arasında mekik dokudu. İsrailli işadamlarının KKTC'de arazi almasını sağladı. Ancak Mizrahi'nin planı 2010'da Türk istihbaratına takıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından kurulan özel birim, İsrail'in KKTC'deki gizli planlarını deşifre edince Mizrahi, ortadan kayboldu.

TEL AVİV-PKK BAĞLANTISI
Ada'daki oyunlar, ilginç ilişkiler ağını da ortaya çıkardı. Buna göre KKTC'de çok sayıda avukat İsrailli işadamları adına şirketler kurdu. Bunların ortak özelliği ise PKK yandaşı olmalarıydı. Üniversiteyi Kıbrıs'ta okuyup Ada'ya yerleşen PKK'lı avukatlar, İsrailliler'in tercih ettiği toprak parçalarını almalarını sağlıyordu.

EMRE DiNER