Sözde mahkeme kurmuşlar!

Terör örgütü iç hesaplaşmayla infaz edeceği üyeler için "sözde mahkemeler" kurmuş.O mahkemelere ilişkin “sözde tutanaklar” TBMM'ye sunuldu.

Giriş Tarihi 08 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2012, 19:33
Sözde mahkeme kurmuşlar!

İÇİNDEKİLER

Bölücü terör örgütünün deşifre olan infaz listesinin ardından şimdi de kanlı örgütün "sözde mahkeme" tutanakları ortaya çıktı. Kendilerini hakim ve savcı yerine koyan teröristler,örgüt üyelerini bir bir kurşuna dizdiriyor.

Kandırılarak örgüte kazandırılanların ailelerini şok edecek belgeler, Araştırmacı Yazar Nihat Ali Özcan tarafından Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na tek tek sunuldu.

ARTIK HİÇBİR ŞEY GİZLİ KALMIYOR
Bir tarafta aydınlatılmayı bekleyen binlerce faili meçhul dosya, diğer taraftan ise sürdürülen kazılar... Türkiye'de artık hiçbir şey gizli kalmıyor.

Türkiye, son günlerde terör örgütünün kendi içindeki infazlarını konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde örgütün infaz listesi, Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü tarafından ortaya çıkarılmıştı.

ARAŞTIRMACI YAZAR ÖZCAN'DAN ÖNEMLİ BELGE
Örgütün infaz listenin ardından "sözde mahkeme" tutanakları da ortaya çıktı. Bu söz de mahkeme tutanakları, Meclis İnsan Hakları Komisyon'un konuğu Araştırmacı Yazar Nihat Ali Özcan tarafından üyelere verildi.

Dr. Nihat Ali Özcan'ın, "Ben de bunu yeni aldım, bana da postadan yeni geldi" dediği belge 1996 yılına ait.
Özcan, "Belgeye göre Diyarbakır'ın kuzeyinde 1996'da örgütün dağda kurduğu tırnak içinde bir askeri mahkemede yargılanan 4 kişi var" diye konuştu.

3'Ü İDAM EDİLMİŞ, GEREKÇE ÖRGÜTE İHANET
Selahattin kod adlı Mustafa Yıldırım, Karker kod adlı Vahit Dalar ve Rengin kod adlı Menekşe Mehmedoğlu idama mahkûm edilmiş. Baver kod adlı Emin Kurt ise 6 ay ceza almış.
İnfazın nedeni ise örgüte ihanet… Söz konusu gerekçe belgenin sonuç kısmında açıkça yazılmış.

DAĞDAKİ MAHKEMELERİN TUTANAĞI "TÜRKÇE"
Tutanakların ilginç bir yönü de göze çarpıyor. Kürtçe konusunda ısrarlı olan örgüt, sözde mahkeme tutanağını Türkçe hazırlanmış.

DAĞDAKİLERİN ORTALAMA YAŞAM SÜRESİ 7 YIL
Araştırmacı yazar Özcan, İnsan Hakları Komisyonu'nda örgütle ilgili yaptığı araştırmanın detaylarını da paylaştı. Buna göre teröristlerin yüzde 12'si kadınlardan oluşuyor. Dağdaki ortalama yaşam süresi ise 7 yıl.

ÖRGÜTE EN YOĞUN KATILIM 18 YAŞTAN KÜÇÜK OLANLARDAN
Örgüte katılanlarlar ilgili olarak Dr. Özcan, "En dramatik olanı da 18 yaşından küçük olanların katılımı. Bunun sayısı yaklaşık olarak yüzde 40'lar civarında. Çocuk askerler sorunun aslında PKK'da ne kadar derin olduğunu görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

TRTHABER