"Ölüm aylığı 5 günde bağlandı"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürlüğü, 19 Ocak'ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 5 işçinin ailelerinin ölüm aylıklarını 5 günde bağladı.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2012, 15:57
Ölüm aylığı 5 günde bağlandı

İÇİNDEKİLER

SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç, "SGK olarak ailelerin acılarına ortak olmak amacıyla çalıştık ve vatandaşlarımızın işlemlerini en hızlı şekilde tamamladık. Bundan böyle her vatandaşımıza aynı anlayışla hizmet vereceğiz." dedi.

SGK İl Müdürü Cem Dinç, 19 Ocak perşembe sabahı Selçuklu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Merve Eğitim Kurumları'na bağlı 5 işçinin ailelerinin hak edişlerinin 5 günde tamamlanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. SGK İl Müdürü Cem Dinç, kazada hayatını kaybeden vatandaşların aileleri için Sosyal Güvenlik Kurumu olarak üzerlerine düşeni hızlı bir şekilde yaptıklarını ifade etti. Dinç, ailelerin acılarını paylaşmak ve devletin sıcak yüzünü göstermek amacıyla hareket ettiklerini belirtti.

İl Müdürü Cem Dinç, ailelerin hakedişleriyle ilgili işlemleri 5 gün gibi kısa bir sürede tamamladıklarını ve ailelerin, ölüm aylıklarını almaya başladıklarını, cenaze masraflarını da en kısa sürede kurumdan alacaklarını kaydetti.

SGK Konya İl Müdürlüğü'nün, bundan böyle 'vatandaş odaklı hizmet anlayışı'yla çalışacağını belirten İl Müdürü Cem Dinç, eskiden SGK'da aylar süren işlemlerin bundan böyle birkaç günde tamamlanacağını vurguladı ve "Bundan böyle her vatandaşımız, Konya SGK'dan hızlı ve kolay hizmet alacak. Bütün kurum çalışanlarımızla vatandaşımızın hizmetinde olacağız. Vatandaşımızın işini kolaylaştırıp haklarını en kısa sürede almasını sağlayacağız." sözünü verdi.