Donmak üzereyken komandolar kurtardı

İstanbul'da sıcaklık değerlerinin eksi değerlere inmesi nedeniyle donma tehlikesi geçiren şişe toplayıcısı, jandarmayı aradığı son hamle telefonuyla kurtuldu.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2012, 13:26
Donmak üzereyken komandolar kurtardı

İÇİNDEKİLER

Donmak üzereyken jandarmanın entegre ve muhabere bilgi sistemi (JEMUS) sayesinde kurtulan vatandaş sağlık ekiplerine teslim edildi.

İstanbul'da etkili olan soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle alarmda olan güvenlik birimleri elektronik sistemlerin sağladığı kolaylıklar ile can kurtarmaya devam ediyor. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimlere ulaşan bir telefon imdat çağrısında donmak üzere olduğunu söyleyen bir kişi tespit edildi. Telefon çağrısında bulunan kişinin kendisini çöplerden şişe toplayarak yaşamını sürdüren birisi olarak tanıttığı ve mağdurun Çatalca ilçesi Ovayenice Köyü yakınlarında bulunduğunu ifade etti. Donmak üzere olduğunu söyleyen S.N'ye ulaşmak için hemen harekete geçildi. Telefon çağrısının hemen ardından telefon şarjı biten ve bir daha ulaşılamayan S.N'yi kurtarmak için bölgeye jandarma devriyeleri sevk edildi.

156 jandarma imdat hattına gelen telefona ikinci kez ulaşamayan jandarma görevlileri, JEMUS'u kullalarak cep telefonu sinyallerinin geldiği son noktayı araştırmaya başladı. Bu sırada S.N'nin, bulunduğunu söylediği Ovayenice Köyü'ne doğru yola çıkan Hadımköy Jandarma Komando Taburu'ndan bir time elde edilen koordinatlar iletildi. S.N'nin donma ihtimaline karşı sağlık ekipleri de hazır tutularak önlem alındı. Bir süre sonra S.N'ye ulaşan görevliler donmak üzere olan vatandaşı sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan S.N ambulansla hastaneye sevk edildi. S.N'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.