Resmi dil!

Urfa'da bir düğün gecesiydi. Diyarbakırlı Bakan Mehdi Eker, Kürtçe Rındamın'ı söyledi, Erzurumlu Akdağ ise Sarı Gelin'le eşlik etti. Bakan türküleriyle verilen mesaj netti: Kardeşlik.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2011 Güncelleme 19 Aralık 2011, 01:37
Resmi dil!

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa önceki akşam oldukça renkli bir düğüne sahne oldu. AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Bayrak'ın kardeşi Sedat Bayrak (30), yaşamını işadamı Necdet Polat'ın kızı Sabriye Polat'la (26) birleştirdi. Düğüne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Nikah töreninin ardından sahheye davul ve zurna çıktı. Metrelerce uzayan halaya, bakanlar da katıldı.

DUYGULAR TAŞTI...
Kabinenin renkli isimleri, yöreye özgü "Mırra" ve çay içtikleri sırada, sahnede Kürtçe türkü söyleyen yerel sanatçı yanlarına geldi. Sanatçının türküsünü bitirmesini bekleyen Bakan Mehdi Eker, daha sonra mikrofonu alıp Bakan Faruk Çelik'e dönerek Kürtçe "Rındamın" türküsünü söyledi. Ardından mikrofonu alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise memleketi Erzurum yöresine ait "Sarı Gelin" türküsünü söyledi. Bakanlarla dile gelen Türkiye mozaiği ise gecenin en çok alkış alan anı oldu.

SAZ EKİBİ BAYRAM ETTİ
Nikahın ardından dansa başlayan gelin ve damadın başından dolarlar yağdı. Bakan Eker'in elinde kırmızı mendiliyle başı çektiği halay ise büyük ilgi gördü. Bu sırada düğün sahipleri bakanların başından dolar saçtı. Görevliler tarafından toplanan dolarlar, saz ekibine verildi. Düğünün sonunda geline yaklaşık 3 kilo altın takıldığı öğrenildi. 2 bin davetliye ise düğün yemeği olarak yöresel içli pilav, kuzu tandır, lebeni çorbası, bostana, içli köfte ikram edildi.

Mehmet YILDIRIM