Karakter'sizler

2 çocuk annesinin 4 yılda oluşturduğu internetkahramanları çalındı. Oyuncu kadın savcılığa koştu. Jandarma 'çelik zırh, dolunay kılıcı, büyü savunması, cennet gözü kolyeyi' arıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2011 Güncelleme 12 Aralık 2011, 02:32
Karakter’sizler

İÇİNDEKİLER

Bursa'da 30 yaşındaki 2 çocuk annesi Naz Çetin, 4 yıldır internet üzerinden oynadığı oyunda oluşturduğu 3 karakterin üzerindeki 6 bin lirayı bulan donanımların çalındığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olay şöyle meydana geldi. Naz Çetin, internet üzerinden 4 yıldan bu yana oynadığı 'Metin 2' adlı oyununda kendisine, 'Lara croft', 'Mitix' ve 'Cekuud' karakterleri oluşturdu. Çetin, bu karakterlerle oyunda 9'uncu seviyeye yükseldi. Çetin, oyunu oynayanların elde etmeye çalıştığı, çelik zırh, çift el, dolunay kılıcı, vücut yansıtma, cennet gözü kolye, bıçak, sersemletme, altın bilezik, delici ve büyü savunmasına sahip oldu. Naz Çetin, geçen hafta oyununu açtığında karakterinin üzerinde bulunan bu donanımların, oyununun şifresi kırılarak kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığını gördü. Sinir krizi geçirip bayılan Naz Çetin'i, aynı oyunu oynayan eşi Ümit Çetin ayıltıp teselli etti. Çetin, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek karakterlerinin üzerinde bulunan, yasak olmasına rağmen internet üzerinden satılan ve fanatikleri tarafından 6 bin TL'ye kadar paralar ödenip alınan donanımları çalan kişinin bulunması için başvurdu. Jandarma Bilişim Şuçlar Şubesi, tarafından incelemeye alınan bilgisayar üzerinden IP adresi tespit edilerek hırsızın kim olduğu belirlenmeye çalışılıyor.

4 YILLIK EMEĞİM GİTTİ
Oyun tutkunu Naz Çetin, "Yaklaşık 4 yıldır bu oyunu oynuyorum. Ben sıfırdan başlayıp epeyce ilerlemiştim. Piyasa değeri 6 bin lira olan itemlerimin çalındığını görünce büyük şaşkınlık yaşadım. Bu olayı hırsızlıkla eşdeğer gördüğüm için hemen yargıya müracaat ettim. Savcılık ve güvenlik güçleri olayı incelemeye aldı. Asıl ben burada bu hainliği kimin yaptığını merak ediyorum. Emek hırsızlığıyla eşdeğer olarak gördüm bu olayı. Oyun yapımcılarına da konuyu bildirdik, ama dönüş olmadı" dedi.


TUNA ÇAM