Org. Necdet Özel gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi

Org. Necdet Özel gündemdeki iç ve dış meselelere ilişkin çok özel açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2011, 17:49
Org. Necdet Özel gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi

İÇİNDEKİLER

NTV'ye konuşan Org. Özel, 35. Madde'nin amacının TSK'nın genel görebini belirlemek ve ordunun vazifesinin öğretilmesi olduğunu belirterek "Kurumların görev ve yetkilerinin kanunlarla düzenlenmesi demokratik yönetimin sonucudur" dedi.

İşte Özel'in açıklamalarından satırbaşları:

-Çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 250-270 terörist etkisiz hale getirilmiş 210'dan fazla teröristin yaralandığı öğrenilmiştir. (Bazı siyasi, diplomatik ve istihbarat kaynaklarına göre bölücü terör örgütünün kayıpları burada belirttiğimizin çok üstünde olarak ifade edilmektedir)

-Teröristlere ati altyapı önemli ölçüde tahrip edilmiş, bu kapsamda; muhtelif sayıda barınak, sığınak, depo, tesis/bina, cephanelik, uçaksavar mevzii, kontrol noktaları tahrip edilmiştir.

-Terör örgütü üzeriden psikolojik baskı oluşturulmuştur.

-Terör örgütü bazı gruplarını kendisi için daha güvenli gördüğü bölgelere kaydırma gayreti içerisine girmiştir.

-Hava harekatı neticesinde örgütten kaçan terör örgütü elemanlarının sayısında ciddi miktarda artış olduğu bilgileri de alınmıştır.

Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütünün faaliyetleri mevcut keşif ve gözetleme vasıtaları ile sürekli olarak takip edilmekte ve bölücü terör örgütü üzerindeki baskı taarruzi hava harekatı ve topçu atışları ile sürdürülmektedir.

-17 Ağustos 2011 tarihinden beri yoğun bir şekilde Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik taarruzi hava harekatı ile topçu atışları icra edilmektedir. Ayrıca 20 Ekim 2011 tarihinden itibaren de birkaç bölgede sınır ötesi kara harekatı başlamış, halen devam etmektedir.

-İsrail'le kriz askeri değil siyasidir. Krizin çözümü için askeri temas yok.

-Suriye'deki olaylar ülkenin iç meselesi ancak gelişmeleri yakından izliyoruz.

-G. Kıbrıs yönetimi hak ihlalinde bulunuyor. Sondaj, görüşmeleri sabote ediyor. Türkiye, 'KKTC yok sayılarak' yapılan anlaşmaları tanımayacaktır.

-Bedelli askerlik uygulanacaksa zengin-fakir ayrımı yapılmamalıdır.

-ABD ile istihbarat paylaşımını geliştirmek istiyoruz.

-Mülki makamlar tarafından görevlendirildikleri takdirde, polis özel harekat timlerinin, geçmişte olduğu gibi yine başarılı olacaklarından hiçbir şüphemiz yoktur.

-İran'la ortak operasyon şu an için sözkonusu değil.

-Sözleşmeli erler Mart 2012'de göreve başlayacak.

-MİT-PKK görüşmesinin ses kaydını basından öğrendim. Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesi, yetkili makamların talep ve direktifleri doğrultusunda teröristle mücadele etmektir. Terörle mücadelenin güvenlik boyutu dışındaki faaliyetler, TBMM ve Hükümetimizin tasarrufunda olan konulardır.

-Sayın komutanımızın istifası kişisel tasarrufu

-Balyoz davasıyla ilgli yargıyı etkilemeyecek şekilde süreci takip ediyoruz. Tutuklu personelimiz için derin üzüntü duymaktayım.

-Halihazırda Ege Or.K.lığının lağvedilmesine ilişkin bir planlama mevcut değildir.

-2012 YAŞ toplantısı ile ilgili olarak bugünden bir değerlendirme yapmak mümkün değildir. Zamanı gelince konuyu yeni baştan ele alıp değerlendireceğiz.

-Oturma düzeniyle ilgili değişik kararını birlikte aldık