İşte il il hava tahminleri

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2011, 09:40
İşte il il hava tahminleri

İÇİNDEKİLER

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Samsun, Ordu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın ülkenin batısında kuzey ve kuzeybatı, iç ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale Boğazı ile Batı ve Orta Karadeniz Kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu yağışı, sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI


Rüzgarın; İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale Boğazı ile Batı ve Orta Karadeniz Kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, kuzeyli (Yıldız) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. (17)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (19)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (23)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu (28)

ANTALYA: Az bulutlu (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, öğle saatlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek. (22)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (15)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (26)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde kuzeyli (Yıldız), Çanakkale Boğazı'nda kuzeydoğulu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir ve Çankırı ile Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, öğle saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.