Diyarbakır'da çatışma

Giriş Tarihi 10 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2011, 02:05
Diyarbakır’da çatışma

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı binasına uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldığı bildirildi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın devam ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, 1,5 ay önce terör örgütü PKK'nın roketlerle saldırı düzenlediği ve 3 askerin yaralandığı Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı'na yeniden saldırı yapıldı. Teröristlerin saldırısına roket ve uçaksavarlarla karşılık verilirken çıkan çatışmanın devam ettiği öğrenildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Özel Harekat timlerinin de katılımıyla operasyon başlatıldığı öğrenildi. Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yanı sıra şehir merkezinde birkaç noktada çatışmaların yaşandığı belirtildi.

İlçenin bir kısmında elektrikler kesilirken güvenlik güçlerinin vatandaşların can güvenlikleri için sokağa çıkmaması için anons yaptığı bildirildi. İlçede çatışmalar devam ediyor.

DİYARBAKIR POLİSİ ALARMDA
Bu arada terör örgütü yandaşları da Diyarbakır'da bir resmi kurumun nöbet kulübesine saldırdı. Ses bombalı ve molotoflu saldırıda maddi hasar meydana geldi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra inceleme yapan polis, 10 kişi olduğu belirtilen örgüt yandaşlarını yakalamak için çalışma başlattı.

TUNCELİ'DE JANDARMA VE POLİSE SALDIRI
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis lojmanları, İlçe Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlıklarına silahlı saldırı düzenlendi. Çatışma sürüyor.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde saat 21.00 sıralarında, ilçenin hakim tepelerinden gelen PKK mensupları tarafından ilçe emniyet amirliği binasına, polis lojmanlarına ve ilçe jandarma komutanlığı binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırılarda ölen ya da yaralananın olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.