Avcılar Belediyesine yolsuzluk operasyonu

Yolsuzluk iddialarıyla İstanbul Avcılar Belediyesine düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 13 Eylül 2011, 11:27
Avcılar Belediyesine yolsuzluk operasyonu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin Avcılar Belediye Başkanlığı'nda yürüttüğü yolsuzluk operasyonunda aralarında belediye başkan yardımcıları ve bazı zabıta görevlilerinin de yer aldığı çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bir süredir belediyenin ihaleleri ve bazı işlem kalemleri kapsamında yapılan incelemelerde tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturmanın devamında şikâyet başvuruları da değerlendirilerek operasyon için hazırlıklar tamamlandı.

Belediye ihalelerinin mercek altına alındığı soruşturmada bu sabah Avcılar Belediyesi'nde ve zabıta müdürlüğünde aramalar yapıldı. Bazı iş yerlerine usulsüz olarak ruhsat verilmesi ve rüşvet alındığı iddiaları kapsamında yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı ve aramaların sürdüğü kaydedildi.

Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Avcılar Belediye Başkanlığı'ndaki aramaların sürdüğü ve ilgili birimlerdeki çok sayıda belge ve bilgisayara el konulduğu öğrenildi.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.