'Ekin' turizm

Kel turistlerin umudu Türkiye oldu. Avrupa ülkelerinden binlerce kişi, 'ucuz fiyattan' etkilenip, saç ektirmek için ülkemize akın etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2011 Güncelleme 05 Eylül 2011, 00:00
’Ekin’ turizm

İÇİNDEKİLER

Yabancıların akın akın geldiği Türkiye, sağlık turizmine kelleri de dahil etti! Erkeklerin en büyük sorunları arasında yer alan kellik artık sağlık turizmi kapsamına girdi.

Saç ekiminde dünyada ilk sırada yer alan Türkiye, başta Avrupa ve Arap ülkeleri olmak üzere Pakistan, Polonya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerde yaşayan kel erkekler için cazibe merkezi haline geldi. Antalya Memorial Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Teoman Ünlüer, Avrupa ülkelerinde 10 bin Euro olan saç ekim tedavisinin ülkemizde bin 500 ila 3 bin 500 Euro arasında değiştiğini söyledi. Uygun fiyatlı tedavinin yabancı turistlerin dikkatini çektiğini belirten Ünlüer, saç dökülmesine yapılacak tek şeyin saç ekimi olduğunu kaydetti. Saç ekimlerini gerçekleştirebilmek için hastaların 18 yaşını geçmesi gerektiğini de söyleyen Ünlüer, "İnsanların kafa tasında 40-50 bin saç kökü bulunur. Fue yönteminin mikro motor uygulamasıyla enseden aldığımız saçları dökülen bölgelere ekiyoruz. Bir seansta 4 bin köke kadar saç ekimi gerçekleştiriyoruz. Bu da yaklaşık 8 saat sürüyor" dedi.