Özel birlikler Gabar'da

Çukurca'daki 8 şehit, bardağı taşırdı. TSK terör yuvalarına havadan ve karadan bomba yağdırdı. Özel Harekatçılar da Gabar ve Cudi dağındaki vadilerde terörist avı başlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2011 Güncelleme 23 Ağustos 2011, 00:00
Özel birlikler Gabar’da

İÇİNDEKİLER

Ard arda gelen şehit haberleri, terörle mücadelede yeni stratejiler belirlenmesine yol açtı. Bu kapsamda 5 bin Özel Harekat Polisi, hem sınır içinde hem de sınır ötesinde operasyon başlattı. Askeri birlikler Şırnak ve Cizre'de mayın araması yaparken Özel Harekatçılar'ın adresi ise Cudi ve Gabar dağları oldu. Cudi ve Gabar'daki derin vadilerde konuşlandırılan özel eğitimli birlikler, kanlı terör örgütü PKK'ya karşı sıcak takip başlattı. Karadaki birliklere havadan kobra ve süper kobra helikopterleri de destek sağladı. Şırnak, Cizre ve Silopi'nin Irak sınırında ise güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartıldı.
Teröristlerin kaçabileceği noktalarda da askerler devriye görevi başlattı.

KARAKOLLARA ZIRH
Bu arada terör olaylarının yaşandığı illerdeki polis karakolları zırhlandırılacak. Proje ile polis karakolları her türlü silah ve bombaya karşı zırhlandırılmış olacak. Özel ekip, zırhlandırılacak polis karakollarını da yerinde inceleyecek. Ayrıca polis intikallerini gerçekleştirecek araçların da tamamının zırhlı hale getirileceği belirtiliyor.


Alper SANCAR