Kamhi'ye haciz

Mübariz Mansimov, Cefi Kamhi'den marina satın aldı. Ama şirketin birçok borcu çıktı. Azeri işadamı da Kamhi'ye dava açtı, haciz yolladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2011 Güncelleme 23 Ağustos 2011, 00:00
Kamhi’ye haciz

İÇİNDEKİLER

Profilo Holding'in kurucusu Jak Kamhi'nin oğlu Cefi Kamhi, Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiraladığı Port Bodrum Yalıkavak Marina'yı, Azeri kökenli dolar milyarderi Mübariz Mansimov'a sattı. Mansimov, 130 gemi taşımacılığı ile deniz taşımacılığında dünyanın ilk 5'i arasında yer alan Palmali Group'un sahibiydi. Levent'teki HSBC binasını 7 yıldızlı Bakü Otel olarak inşa eden Mansimov, Türkiye'nin en büyük marinaları arasında yer alan 450 yat kapasiteli Port Bodrum Yalıkavak'ı bir süre önce 42 milyon dolara, 13 Aralık 2010 tarihli 'Hisse Alım-Satım Sözleşmesi'yle satın aldı.

ALACAKLILAR DİZİLDİ
Ancak iddiaya göre Palmali Grup, Port Bodrum Yalıkavak'taki marinayı almadan önce "Kamhi'nin sonradan çıkabilecek borçlarının teminatı olarak" Kamhi'ye ait Yeniköy'deki yalıyı, 3 milyon dolara ipotek altına aldı. Ancak çok geçmeden Mansimov'un satın aldığı marinadaki plaj restoranı, ev ve Apart Oteli haczedildi. Sahibi olduğu mülklerin niçin haczedildiğini araştıran Palmali Grup, Kamhi'nin sonradan ortaya çıkan borçları yüzünden haczedildiğini öğrendi. Haciz işlemi uygulayanlardan birisi de Moiz Mıtrani'ydi. Mıtrani, 800 bin euroluk, Bedirhan Esenlik de 1 milyon euroluk alacağına karşılık Bodrum Yalıkavak Turizm AŞ. aleyhine haciz uygulattırmıştı.

İTİRAZ ETTİ!
Palmali Grup'un avukatları da haksız yere hacize uğradıklarını belirterek Kamhi Ailesi'nin Yeniköy'deki yalısı için icra takibi başlattı. Fakat Cefi-Fatma Yasemin Kamhi, borçlarının olmadığını iddia ederek aleyhlerinde başlatılan 6 milyon liralık icra takibine itiraz etti. Bunun üzerine Palmali Grup, Kamhi Ailesi'ne dava açtı. 6 milyon liralık borcu yüzde 40 icra-inkar tazminatıyla geri istedi.


ALİ OKTAY