Tümgeneral Hıfzı Çubuklu tutuklandı

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2011, 19:53
Tümgeneral Hıfzı Çubuklu tutuklandı

İÇİNDEKİLER

İnternet andıcı davasında haklarında yakalama emri çıkarılanlardan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı.

Yakalama kararı bulanan 14 sanıktan 6'sı tutuklanmış oldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Hulusi Gülbahar yakalama kararına karşı savunmalarını yaptı. Savunmaların ardından mahkeme, duruşmaya ara verdi. Aradan sonra mahkeme kararını açıkladı.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ
Mahkeme 'dosyadaki delil durumu, sanıklar Hulusi Gülbahar, Hıfzı Çubuklu ve Mehmet Otuzbiroğlu'na atılı Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütünü yönetme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, sanıklara isnat edilen suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunduğunu' belirtti.

MAHKEME TUTUKLAMA KARARI VERMİŞTİ
Adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten mahkeme, üç sanığın da tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme sanıkların, İstanbul 14. ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz haklarının bulunduğunu da belirtti.

Bu karar ile haklarında yakalama emri çıkarılan 14 sanıktan 6'sı tutuklanmış oldu. Daha önce de emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile iki emekli albay tutuklanmıştı. Aralarında Orgeneral Nusret Taşdeler ile korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ve Mehmet Eröz'ün de bulunduğu 8 sanık ise henüz teslim olmadı.

CEZA EVİNE GÖNDERİLDİLER
İnternet andıcı davasında tutuklanan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Hulusi Gülbahar cezaevine gönderildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı. Tutuklama kararının ardından üç isim de cezaevine gönderildi.