İstanbul'un göbeğinde yol çöktü

Avcılar'da cami inşaatı çalışmaları sırasında yolda büyük çapta bir göçük meydana geldi. Olay nedeniyle çevredeki binalar boşaltıldı.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2011, 20:45
İstanbul’un göbeğinde yol çöktü

İÇİNDEKİLER

Olay, Avcılar Reşitpaşa Caddesi üzerinde bulunan Avcılar Merkez Camii İnşaatı çalışmaları sırasında meydana geldi. İnşaatta harfiyat çalışması yapılırken, yolda büyük bir gürültü ile göçük oluştu. Çevre binaları da etkileyen göçük nedeniyle yol trafiğe tamamen kapatıldı. Polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, civardaki binalar da boşaltıldı.

AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI DEĞİRMENCİ'DEN GÖÇÜK AÇIKLAMASI

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, cami inşaatı sırasında su borusunun patladığını ve akan suyla birlikte toprağın yumuşaması üzerine göçük meydana geldiğini söyledi. Göçüğün meydana geldiği bölgede inceleme yapan Başkan Değirmenci, "Burası Avcılar'ın merkez camisi ve cemaate yetmediği için cami inşaatının yapılmasıyla ilgili proje çizildi.


Projeyle ilgili vakıf yöneticilerine söyledik. 'Yapmış olduğunuz bu proje ile ilgili eksiklikler var. Bunları çok ciddi anlamda gözden geçirin' dedik ve bu arkadaşlar çalışmalarının hepsini yaptı. Arkadaki panoda da bu çalışmayı yapan arkadaşların hepsinin ismi yazılıdır. Burası cami olduğu için özelliği olan bir binadır.

3194 sayılı İmar Yasası'nın 26. maddesine göre ruhsat alınmıştır. Ruhsat ile yapılmış olan herhangi bir sorun yok. Buranın tamamen kontrolü Bayındırlık İl Müdürlüğünündür ve yapılmış olan bu çalışmalarla ilgili bir fora kazık çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sonrasında yer altında bir su borusu patlatılıyor. Su borusunun patlatıldığından haberdar değiller.

Dün akşamdan bugüne kadar akan su nedeniyle toprak tamamen yumuşamış ve aktif heyelan haline gelmiş" dedi. Değirmenci, çevredeki binalarda tehlike olup olmadığının sorulması üzerine de, "Burayı arkadaşlarımız yakından takip ediyor. Yerdeki çatlaklarr ile ilgili büyüme görüldüğü andan itibaren zabıta ve polisle birlikte sabahtan itibaren buradaki binalar boşaltılmış ve araç trafiğine kapatılmıştır. Burada herhangi bir yaralı ve can kaybı söz konusu değildir. Şu anda binaları zarar gelmemesi için önlemler alınıyor. Aktif heyelanın topuk olan bölgesine şu anda toprak dökülüyor.

Heyelanın hızlandırılmaması için böyle bir önlem alınacak. Tamamen burası kuruduktan sonra binaların yanı başına fora kazık çalışması yapılarak binalar güçlendirilecek ve tekrar inşaata devam edilecek" şeklinde konuştu.