İsyan çığ gibi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2011 Güncelleme 16 Temmuz 2011, 01:03
İsyan çığ gibi

İÇİNDEKİLER

13 Mehmetçik'in kalleşler tarafından şehit edilmesi, Türkiye'nin dört bir yanında protesto edildi. İşte memleketten isyan manzaları:

BİLECİK: Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan atarak yürüdü. Grup adına açıklama yapan Yusuf Beyaz, ''Bizler bu vatanda hiçbir zaman bölünmeye izin vermeyeceğiz. Vatansever insanlar olarak vatanımız için şehit olmaya razıyız" dedi.

2 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
AYDIN: Aydın Belediyesi tarafından şehrin cadde ve sokaklarına dev Türk Bayrakları asılarak terör lanetlendi. Akşam haberleri izleyen vatandaşlar evlerine ve işyerlerine bayrak astı.

İZMİR: Alsancak'taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan bir grup İşçi Partili, uzun süre terör örgütü aleyhine slogan attı. Bu sırada bazı partili kadınlar gözyaşlarına boğulurken, bazıları fenalık geçirdi. Şehit askerler için saygı duruşunda bulunan partililer daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

BURSA: Heykel'de, Hepimiz Mehmediz Güç Birliği'nin organizesinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK istemiyoruz", "Türkiye uyuma şehidine sahip çık" şeklinde sloganlar attı. Gösteriye bebekleriyle katılanlar da oldu. Hepimiz Mehmediz Güç Birliği sözcüsü Selçuk Türkoğlu, "Türk milleti göz göre göre vatanın bölünmesine seyirci kalmayacaktır" dedi.

TEKBİR GETİRDİLER
ADANA:
Yeni Baraj Mahallesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişi, bir süre slogan attıktan sonra İstasyon Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Gruba, yoldan araçlarıyla geçenler de korna çalarak destek verdi. Grup, İstasyon Meydanı'nda tekbir getirdi.

TERÖRE KARŞI EYLEM FACEBOOK'TA PLANLANIYOR
Diyarbakır'daki terör saldırısında 13 askerin şehit olması üzerine, internette 17 Temmuz Pazar günü saat 14.00'te Türkiye genelindeki 46 ilde ve KKTC'de protesto eylemi yapılması için kampanyalar başlatıldı. Facebook'ta açılan "Şehitlerimizi Hatırlatacağız! Unutturmayacağız! Geliyor Musunuz?" sayfasında, eylemde hiçbir propaganda yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.