Üvey anneden işkence

Konya'da vücudunda yanık ve kırıklarla hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki çocuk, "Üvey annem bana ve kardeşlerime işkence ediyor" dedi. Üvey anne ise kendini savundu: Parkta düşmüş

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 07 Temmuz 2011, 10:03
Üvey anneden işkence

İÇİNDEKİLER

Konya'da, 9 yaşındaki F.K., vücudundaki yanıklar nedeniyle götürüldüğü hastanede, yanıkların annesinin işkencesi sonucu meydana geldiğini iddia etti. Anne iddiayı reddederken, fırıncı baba hamile eşini savunarak, "Oğlum kendi yapmıştır" dedi. Merkez Selçuklu ilçesindeki evlerinde rahatsızlanan 9 yaşındaki F.K. özel bir hastaneye götürüldü. Vücudunda yanıklar ve kemik kırıkları bulunduğu tespit edilen F.K., durumun ciddiyeti karşısında buradan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yara içindeki çocuğa ne olduğunu soran doktorlar, aldıkları yanıtla şoke oldu. Talihsiz çocuk, "Annem banyoda gaz yağına batırdığı gazete ile penisimi yaktı. Beni karyoladan attı. Sürekli dövdü. Başıma vurdu. Çok kanayınca iğne ve iplikle kendisi dikti. Kardeşlerime de sürekli ev işlerini yaptırıyor" dedi. Bunun üzerine üvey anne gözaltına alındı.

BABA: KENDİ YAPMIŞTIR

Annesi 3 yıl önce kanserden öldüğü öğrenilen F.K.'nin fırıncıda çalışan babasının ikinci eşi olan Leyla K. ise iddiaları kabul etmeyerek, F.K.'nin parkta oynarken düştüğünü ve o nedenle yaralandığını ileri sürdü. Baba Seyit Ali K. de "Sabah evden çıkarım ve akşam geç saatte gelirim. Ben geldiğimde genelde oğlum uyuyor. Bu nedenle görmüyordum. Yanıkları sorduğumda da oğlum kendisinin yaptığını söylüyordu. Eski eşimden 7 ve 11 yaşında iki çocuğum daha var. Hiç sıkıntı yaşamadık" diye konuştu. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Leyla K., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 22 aylık bebeği bulunan ve 6 aylık hamile olan üvey annenin tutuklanması için savcı bir üst mahkemeye başvurdu.