Ölüme daldı

Prof. Dr. Ülkü, balık avlamak için denize indi. 7 metre derinde zıpkını ağlara takıldı. Aleti almak isterken iplere dolandı ve boğularak hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2011 Güncelleme 27 Haziran 2011, 01:01
Ölüme daldı

İÇİNDEKİLER

Muğla'da balık avlamak için zıpkınla dalış yapan bir profesör, balıkçı ağına takılması sonucu boğularak hayatını kaybetti. Trajik ölüm, Bodrum Gündoğan'da meydana geldi. 1 hafta önce Alman asıllı eşi Karin Ülkü (60) ile birlikte yazlığına giden Karadeniz Teknik Üniversitesi Termodinamik Bölümü'nde ders veren emekli Prof. Dr. Atilla Ülkü (64), önceki gün balık avlamak istedi.

TÜP KULLANMADI
Dalış kıyafetlerini giyen Ülkü, zıpkınını alarak denize açıldı. Eşi sahilde güneşlenen Prof. Dr. Ülkü, beline 4 kilogramlık ağırlık bağladıktan sonra tüpsüz dalış yaptı. Eşinin geri dönmemesi üzerine telaşlanan Karin Ülkü, durumu jandarmaya bildirdi. Arama çalışmalarına balıkçılar da katıldı. 5 saat sonra balıkçılardan Mehmet Ali Biçer, Prof. Dr. Atilla Ülkü'nün cansız bedenini, 7 metre derinlikte balıkçı ağlarına takılı halde buldu. Yapılan incelemelerde profesyonel dalgıç olan profesörün balıkçı ağlarına takılan zıpkınını kurtarmak isterken ağlara dolanıp boğulduğu ortaya çıktı.

ALMAN EŞ ŞOKA GİRDİ....
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, acılı eş Karin Ülkü, gözyaşlarına boğuldu. Talihsiz eşin, "Eşim profesyonel dalgıçtı. Dalışın tüm kurallarını, usulünü bilirdi. Dalışa yasak olmayan bölgede balık avlamak için sık sık denize açılırdı. Ölümünün denizden gelmesine inanamıyorum. Tüpsüz dalış yaptığı için kendisini kurtaramamış, büyük şok yaşıyorum, böyle bir acemiliği nasıl yapar anlayamıyorum" dediği öğrenildi.

Yaklaşık 5 ay önce by-pass ameliyatı geçirdiği öğrenilen Prof. Dr.Ülkü'nün cenazesi bugün Bursa'da toprağa verilecek.