Tencere dibin kara !

İstanbul'da sahtekarlar tencere satmak için 92'lik teyzenin kapısını çaldı. Sohbete dalan yaşlı kadın, 3 tencereye 1 villa ve 2 daireyi kaptırdı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2011 Güncelleme 06 Haziran 2011, 00:00
Tencere dibin kara !

İÇİNDEKİLER

Taşı toprağı altın olan İstanbul bu kez yaşlı bir kadını üzdü. Her şey, 3 kişinin Şişli'de oturan 92 yaşındaki Fitnat Ertem'in evine gitmesiyle başladı. Sahtekarlar, "3'lü tencere satıyoruz" diyerek Ertem'in kapısını çaldı. Yaşlı kadın başına gelenlerden habersiz sahtekarları evine aldı. "Tencere setine övgüyle" başlayan muhabbet, Ertem'in malvarlığına kadar uzandı!

Fitnat Teyze, 3 dolandırıcıya güvenip hayatını anlattı! "Çanakkale'de 1 villam, Silivri'de de 2 evim var" diyen Fitnat Teyze, sahtekarların gözlerini fal taşı gibi açtırdı. Ve yaşlı kadının 600 bin TL'lik gayrimenkullerini öğrenen düzenbazlar, düğmeye bastı.

TEHDİT ETMİŞLER...
Dolandırıcılar "Teyzeciğim tencereleri aldınız ama bize satışla ilgili vekalet vermeniz gerekiyor" dedi.
Ertem de 3 sahtekarın peşine takılıp notere gitti ve vekaleti verdi. Ardından da zanlılar kadını zorla tapu dairesine götürüp evlerin üzerine kondu. İşte film gibi bu olaydan sonra korkudan dışarı çıkamayan Fitnat Teyze, dün polise gitti. Talihsiz kadın, "Tehdit edip ev satışı yaptırdılar. 3 tencere için 600 bin liralık 3 evim gitti. Bu kişilerden şikayetçiyim" dedi. İddialar üzerine ekipler Fitnat Ertem'e ait evleri satın alan 5 kişiyi sorguladı. Sorgudan yola çıkan ekipler, yaşlı kadını kandıran zanlıların Kemal A., Besim B. ve Adem B. olduğunu tespit etti. Bunun üzerine sabıka kaydı bulunan zanlıların evlerine baskın düzenlendi. Ancak tencere dolandırıcılarının izine rastlanmadı. Polis şimdi her yerde bu 3 kişiyi arıyor.