Çarktan doğanlar

Susurluk’un önemli isimlerinden özel harekatçı Ayhan Çarkın, Ankara’da Özel Yetkili Savcı Hakan Yüksel’e 4 faili meçhule katıldığını itiraf etti. Çarkın, ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın ‘Kayıp Kentin Yakışıklısı’ şiirinde anlattığı amcası Nazım Erdoğan’ın infazında da rol aldığını belirtti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2011 Güncelleme 06 Haziran 2011, 01:04
Çarktan doğanlar

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin karanlık geçmişine dair bir perde daha aralandı. Perdeyi açan kişi ise itirafları ile gündem değiştiren Özel Harekat polisi Ayhan Çark'ındı... "Terörle mücadele adı altında bin kişiyi öldürdüm" diyen Çarkın (52), bu kez Ankara'da sorgulandı.

AĞAR DA GELMELİ
Susurluk sanığı Çarkın, Mehmet Ağar'ın da yargılandığı soruşturma kapsamında özel yetkili savcıya ifade verdi. Çarkın, sorgusunda Eski DEP Ankara İl Başkanı Faik Candan, sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın amcası ve eski Sağlık Bakanlığı Müfettişi Namık Erdoğan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ile avukat Yusuf Ekinci cinayetlerinde yer aldığını itiraf etti. Bunun üzerine Çarkın, cinayetlerin gerçekleştiği yere keşfe götürüldü. Çarkın, keşiften sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bu arada Çarkın, geçen yıl bir röportaj vermiş ve "Hakikatleri araştırma komisyonu açılsın her şeyi anlatırım. Ama o komisyona benimle beraber Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve daha başkaları da gelmeli" demişti.

YILMAZ ERDOĞAN, BU ŞİİRİ AMCASI İÇİN KALEME ALDI
İŞTE O ŞİİR:
Dokuzunda kayboldu Mayıs'ın,
Cesedi bulundu onikisinde...
Kaçırıldığında da,
kaybolduğunda da,
ve cesetken de yakışıklıydı.
Amcamdı...