Casus cep'te

Kabarık cep faturası, telekulağın işareti çıktı! TİB Başkanı Fethi Şimşek, "Konuştuğunuz kadar mesaj parası da veriyorsanız dikkat!"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2011 Güncelleme 04 Nisan 2011, 09:16
Casus cep’te

İÇİNDEKİLER

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen cep telefonları, aynı zamanda bir paranoyayı da birlikte getirdi. Herkes cep telefonlarının dinlendiğinden şüphelenmeyi başladı. Acaba dinleniyor muyum sorusunun cevabını Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek verdi.

HEDİYELERE DİKKAT!
Şimşek, cep telefonu kullanıcılarını "casus" yazılımlara karşı uyararak, özellikle hediye edilen cep telefonlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. TİB Başkanı Şimşek, çeşitli özelliklere sahip casus yazılımların, cep telefonlarına bir mesaj yoluyla yüklenebileceğini belirtti. Başkan Şimşek, casus yazılım yüklenen cep telefonu sahiplerinin yaptıkları tüm görüşmelerin hiç fark edilmeden kolaylıkla dinlenebildiğini vurguladı.

MESAJ GÖNDERİYOR
Şimşek , casus sisteminin işleyişini şöyle anlattı: "Telefonunuzla yapılan her konuşmanın 'arama' tuşuna basıldığı anda yine aynı yazılımın yüklü olduğu başka bir telefona gizli bir 'SMS' gönderiliyor. Bu sayede üçüncü bir kişi, bu uyarı ile telefonda daha önceden belirlenmiş tuşa basarak yapılan tüm telefon konuşmalarını dinleyebiliyor. Eğer görüşme yaptığınız miktar kadar mesaj trafiği ile karşılaşırsanız telefonunuzu mutlaka inceletin."