Jigolo oltası

www. jigololarajansi.com sitesi üzerinden gençleri jigolo yapma vaadiyle dolandıran çete çökertildi. Sadece bir ayda 100 kişinin şebekenin oltasına takıldığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2011 Güncelleme 07 Mart 2011, 00:00
Jigolo oltası

İÇİNDEKİLER

Ankara'da kurdukları internet sitesi üzerinden jigolo olmak isteyenleri dolandırdıkları öne sürülen çete ortaya çıkarıldı. Bilişim suçları polisi, bir jigolo sitesi tarafından dolandırıldığını iddia ederek savcılığa başvuran mağdurların şikâyeti üzerine soruşturma başlattı.

WEB TASARIMCISI
"www.jigololarajansı.com" adlı internet sitesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran dedektifler şebekenin, jigolo adaylarını yaşlı kadınlarla birlikte olma vaadiyle kandırdıklarını ortaya çıkardı. Web sitesinin tasarımcısı Yasin K. ile yardımcısı Ferda Ç. gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AYDA 100 KİŞİ
Ekipler, operasyonun devamında Timur A. ile Nuray K. isimli kişileri de gözaltına aldı. Timur A.'nın şebekeyi kurduğu ve hesap numaralarına yatan paraları çektiği belirlendi. Nuray K.'nın da, Timur A. ile birlikte çalıştığı saptandı. Sadece 1 ayda jigolo almak isteyen 100 kişinin çetenin ağına düştüğü belirlendi. Timur A. ile Nuray K. da tutuklandı. Çetenin, randevu ayarlamış gibi gözükerek, üyelerinden bankaya komisyon adı altında para yatırmalarını istediği, sonra da sessizliğe gömüldüğü ortaya çıktı.