PKK’lılar Baydemir’i de çıldırttı

Terör örgütü PKK, Diyarbakır'daki son olayla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de sinir etti.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2010, 10:39
PKK’lılar Baydemir’i de çıldırttı

İÇİNDEKİLER

Referandum öncesinde Vatan'a verdiği röportajda Mine Şenocaklı'ya "Benim ve Kürt halkının başka bir bayrak talebi yok. Referandumda 'Evet' oyu vereceğim" diyen Kürt işadamı Raif Türk'ün sahibi olduğu Diyarbakır'daki mermer ocağının PKK'lılarca halk oylamasından bir gün önce basıldığı ortaya çıktı.

Önce propaganda konuşması yapan 3 PKK'lı, daha sonra 300 kişinin çalıştığı ocaktaki iş makineleri ve binayı ateşe verip duvarlara da boykot yazıları yazdı. Olayları doğrulayan Türkiye'nin 6'ncı büyük mermer ihracatçısı Dimer Mermer'in sahibi ve Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Raif Türk, kendilerini güvende hissetmedikleri için Bingöl'deki maden ocağını da kapattığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, PKK'lı teröristlerce iş adamı Raif Türk'e ait mermer ocağına yapılan baskına büyük tepki gösterdi. Olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu ve saldırıyı 'kabul edilemez' bulduğunu belirten Baydemir şunları söyledi:
"Ha Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şantiyesindeki makinelerimiz yakılmış, ha bir iş adamımızın mermer ocağı basılmış, iş makineleri yakılmış. Benim açımdan zerre kadar bir fark yok. Her fırsatta 'Diyarbakır güvenli bir kenttir gelin yatırım yapın' diyoruz. Şimdi ben ne diyeceğim? Bu itibarla kabul edilemez buluyorum. Derhal bunun son bulması gerekiyor.