Hakkari'de operasyon

Yapılan aramada çok sayıda mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi...

Giriş Tarihi 01 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2010, 16:35
Hakkari’de operasyon

İÇİNDEKİLER

Hakkari'de güvenlik güçlerinin durumlarından şüphelendiği için gözaltına aldıkları 2 kişinin ev ve aracında yapılan aramada çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde el geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 29 Ağustos 2010 günü Yukarımerzan Mahallesi'ndeterörörgütü mensubu olduğundan şüphelenilen 2 kişinin yakalandı. Şahısların üst ve araçlarında yapılan aramalar neticesinde 2 adet Rus yapımı savunma tipi parça tesirli el bombası, 2,5 kg A4 plastik patlayıcı, 1 çift eldiven, 2 adet sigara paketine gizlenmiş elektrikli kapsül, 1 adet oto uzaktan kumandalı seti ve akım kaynağı, bomba düzeneği, 1 adet av tüfeği, 6 adet av tüfeği fişeği ele geçirildiği kaydedildi.

Devam eden çalışmalarda Hakkari'deki özel ve kamu kurum ve kuruluşlarına karşı düzenlenen çok sayıda eylemin bölücü terör örgütünce gerçekleştirildiği deşifre edildiği ifade edilen açıklamada, yakalanan 2 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.