Melih Gökçek'ten yeni iddia!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih gökçek, yine CHP GEnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Açıkla, yoksa ben açıklayacağım"

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 16:22
Melih Gökçek’ten yeni iddia!

İÇİNDEKİLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul Göztepe Hastanesi'nin bakım onarım işini bir firmaya ihale etti. 100 liraya verilmesi gereken işi 2 bin 187 liraya bir firmaya ihale etti. Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunuyorum; ya açıkla ya da ben açıklayayım. Bu kadar yüksek bir artışla hangi firmaya ihale ettin?" dedi.

TGRT Haber televizyonunda soruları yanıtlayan Gökçek, 2 gün önce Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasını ortaya çıkardığını anlatarak, Kılıçdaroğlu'nun fiziki olarak Gandi'ye benzediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun AK Parti iktidarını suçlayarak '1'e 5 satmayacaksın' sözlerini hatırlatarak kendisi hakkında yeni bir dosya ortaya çıkardığını belirten Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun 1992 yılına SSK Genel Müdürü iken bir ihale yaptığını ihalede 100 liralık bir işi 2 bin 187 lira artışla ihale ettiğini iddia etti. Gökçek, ''Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul Göztepe Hastanesi'nin bakım onarım işini bir firmaya ihale etti. 100 liraya verilmesi gereken işi 2 bin 187 liraya bir firmaya ihale etti. Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunuyorum ya açıkla ya da ben açıklayayım. Bu kadar yüksek bir artışla hangi firmaya ihale ettin? İnsanların gözlerinin içine baka baka yalan söyleme. İstanbul Okmeydanı Hastanesi'nin işini 5 yılda, Zonguldak hastanesini 7 yılda, Diyarbakır 5 ve Rize'de bulunan hastaneyi bitiremeden Sağlık Bakanlığı'na neden devrettin? Kazan dairesini onaramayan bir kişi nasıl olur da ülkeyi yönetmeye kalkabilir? Başbakan Erdoğan'ın davuluna vurduğun zaman gümbür gümbür ses geliyor, ancak Kılıçdaroğlu'nun davuluna vurduğun zaman teneke sesi geliyor. Başbakan ile meydanlarda aşık atmaya kalkıyor'' dedi.

"DELEGELERİN ÖNÜNDE LÜKS GİYİNİYOR, HALKIN KARŞISINA ÇIKINCA YIRTIK AYAKKABI"


Kılıçdaroğlu'nun yetim hakkını yememesi konusunda beyanları olduğunu söyleyen Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun 14 yaşında olan oğluna sahte belge düzenleyerek yetim hakkı yediğini ileri sürdü.

''Peki Sayın Kılıçdaroğlu bunu yapmak yetim hakkını yemek değil mi?'' diyen Gökçek, bununla ilgili elinde belgeler olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğunda SSK'nın kârlı durumda olduğunu dile getiren Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı 1 katrilyon 111 trilyon zararla kapattığını iddia etti.

Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

''AK Parti iktidara geldiğinde ekonomi 26. sıradaydı. Şu anda ne oldu? 17. sıraya yükseldik. 9 sıra birden yükseldi. Bütün dünya Türkiye'nin ekonomisini örnek alıyor. Enflasyon düştü. Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı yatırım 64 katrilyon lira, Türkiye'de geçmişte hızlı tren mi vardı? Cumhuriyet tarihinde 6 bin kilometre otoyol yapılmış, AK Parti iktidarında 12 bin kilometre yol yapıldı. Kılıçdaroğlu delegelerin önünde lüks giyiniyor, ancak halkın karşısına çıkınca yırtık ayakkabı giyiyor.''

"GOOGLE AMCA SAYESİNDE ÖYLE ŞEYLER BULACAĞIM Kİ"

Gökçek, Kıçdaroğlu'nun havuzlu villası konusunda şu görüşlere yer verdi:

''Kılıçdaroğlu mal beyanını verirken havuzlu mu havuzsuz mu şeklinde beyanda bulunmadı. Milleti enayi yerine koyuyor. Bir kusurunu yalanla örtüyor. 2 gün içinde yaptığı açıklamalarla ikilime düştü. Kılıçdaroğlu, 'benim villam Başbakan'ın villası kadar etmez' diyor. Kendisi demedi mi havuzlu villalarda oturmayacağız diye. Ankara'da CHP'ye en çok oy havuzlu villaların çoğunlukta olduğu Çayyolu'nda bulunuyor. Bu zihniyete bakarsak Kılıçdaroğlu havuzlu villalarda oturanları zimmen hırsız ilan ediyor. Kılıçdaroğlu kriz geçiriyor, perişanlara oynuyor. Google amca ile öyle şeyler bulacağım ki, Gandi beni beklesin.''