Bir milletvekili AK Parti'ye katılıyor

DSP adında CHP çatısı altından girilen seçimde Ankara Milletvekili seçilen Mücahit Pehlivan bugün AK Parti'ye katılıyor. Pehlivan vekilliği öncesinde farklı bir özelliği ile tanınıyordu..

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2010, 12:22
Bir milletvekili AK Parti’ye katılıyor

İÇİNDEKİLER

Ankara Bağımsız Milletvekili Mücahit Pehlivan, AK Parti'ye katılıyor.

Merhum Başbakan Bülent Ecevit'in doktoru olarak bilinen Eski DSP'li Ankara Bağımsız Milletvekilli Mücahit Pehlivan'ın AK Parti'ye katılacağı açıklandı. Pehlivan'ın parti rozetini bugün gerçekleşecek olan AK Parti Grup Toplantısı'nda takacağı ifade ediliyor.

EN KRİTİK OYLAMALARA KATILMIŞTI


Mücahit Pehlivan Anayasa değişiklik görüşmelerinin ikinci turunda parti kapatmayı zorlaştıran maddenin 327 oyla reddedilerek paketten düştüğü oylamaya katılan milletvekilleri arasındaydı. Pehlivan, Anayasa değişikliği görüşmelerinin 2. turunda kritik maddelerden biri olan Anayasa Mahkemesi'nin yapısını düzenleyen ve 337 oyla kabul edilen oylamaya da katılmıştı.


Mücahit Pehlivan kimdir?

Mücahit Pehlivan, 20 Haziran 1963'te Ankara'da doğdu. Babasının adı Abdi, annesinin adı Nermin'dir. Tıp Doktoru; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İhtisasını Ankara Numune Hastanesi'nde, yüksek lisansını Budapeşte Semmelweis Üniversitesi'nde ortopedi dalında tamamladı. Kazan Devlet Hastanesi'nde uzman hekim olarak çalıştı. Akademik kariyerine yeniden Budapeşte Semmelweis Üniversitesi'nde devam ederek Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Dünya'da kıkırdak naklini ilk kez gerçekleştiren ekipte yer aldı. Ankara Gazi Devlet Hastanesi Başhekimliğine atandı. Televizyon'da sağlık programı sunuculuğu yaptı. Sürekli basın kartı sahibidir. 2007'de Meclis Dergisi'nce "Yılın Doktoru" seçildi. Budapeşte Semmelweis Üniversitesi'nden üstün başarı ödülü aldı. İyi derecede İngilizce ve Macarca, orta düzeyde İtalyanca ve Rusça bilen Pehlivan, evli ve 2 çocuk babası...