Üniversiteli büyükanne

İki torun sahibi Kayserili jeoloji mühendisi Gülay Güney, eşinin teşvikiyle girdiği Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarım Bölümü'nü birinci bitirdi

Giriş Tarihi 15 Haziran 2010, 00:00 Güncelleme 15 Haziran 2010, 10:26
Üniversiteli büyükanne

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de 2 torun sahibi, 59 yaşındaki jeoloji mühendisi Gülay Güney, eşine ender rastlanacak bir başarıya imza atarak ikinci üniversitesinden de mezun oldu. Üstelik birincilikle... Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Tıp Fakültesi'nde okuyan eşi Ercihan Güney ile evlenen Günay Güney, hem mesleğini başarıyla sürdürdü, hem de 2 çocuğunu büyüterek hayata atılmalarını sağladı.

'TESADÜF DEĞİL'
Çocuklarını evlendirip, iş sahibi olmalarında yardımcı olan Günay, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercihan Güney'in de teşvikiyle yeniden üniversite sınavına girdi ve Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarım Bölümü'nü kazandı. Okuma aşkı hiç sönmeyen Gülay Güney, 2006'da başladığı bölümden birincilikle mezun oldu. Mezuniyet töreninde, diğer yaşadığı heyecan gözlerinden okunan Güney başarısının tesadüf olmadığını söyleyerek, "Okumanın yaşı ve sonu yok. Liseden çıktıktan sonra Ankara Jeoloji Mühendisliğini kazandım. Dört yıl sonra okulumu bitirince eşimle evlendik. Çocuklarım olunca işimi bırakmak zorunda kalmıştım. Gençlik yıllarımda hayalini kurduğum bölümden mezun olduğum için çok mutluyum" dedi.

'EN ZORU ANNELİK'
Çocuk büyütmenin en zor meslek olduğunu da ifade eden "başarılı öğrenci" sözlerine şöyle devam etti: "Tüm enerjimi çocuklarıma verdim. İki oğlumu büyüttüm. Onların iyi bir yerlere gelmesini istedim. Onlar da üniversite mezunu olup çalışmaya başladılar. Şimdi iki torunum var. Benim için okumak, annelikten daha kolay bir iş." Gülay Hanım bu mutlu gününde eşi Prof. Dr. Ercihan Güney de yalnız bırakmadı. Ercihan Güney, "Eşimle gurur duyuyorum. Çocuklarımız olunca işini bıraktı ve oğullarımızı büyüttü. Şimdi istediğini elde etti" diye konuştu.