Ölen askerin ailesi intihara inanmıyor

Edirne'de nöbet sırasında intihar ettiği iddia edilen askerin ailesi olayın aydınlatılmasını istiyor.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2010, 00:00 Güncelleme 27 Mayıs 2010, 13:48
Ölen askerin ailesi intihara inanmıyor

İÇİNDEKİLER

Edirne'de vatani görevini yaparken nöbet sırasında intihar ettiği iddia edilen askerin Mersin'de yaşayan ailesi, olayın aydınlatılmasını istiyor.

Alınan bilgiye göre, Edirne'nin Enez ilçesinde vatani görevini yapan Mithat Özer (26), nöbet sırasında göğüs bölgesinden vuruldu. Ağır yaralı olarak önce Enez Devlet Hastanesine kaldırılan Özer, oradan Keşan Devlet Hastanesine sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

Küçük kardeşi Mehmet Özer'in de Kahramanmaraş'ta askerliği yaptığı belirtilen Özer'in, 6 aylık asker olduğu ve izne geldiği Mersin'den birliğine dönmek üzere pazartesi günü ayrıldığı öğrenildi.

Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi'ndeki evinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden Baba Münir Öz (53), oğlunun intihar edecek bir yapıda olmadığını belirterek, olayın aydınlatılmasını istedi. Acılı anne Suret Özer ise olayı öğrenince sinir krizi geçirerek, hastaneye kaldırıldı.

Abla Kader Cengiz de kardeşinin öldüğüne ilişkin bilginin dün akşam kendilerine ulaştığını, fakat nedenine ilişkin net bilgi verilmediğini söyledi.

Kardeşinin ''intihar ettiği'' yönündeki haberlere tepki gösteren Cengiz, ''Hayat dolu bir insandı ve çevresiyle çok iyi geçinirdi. Daha otopsi sonucu açıklanmadan intihar etti şeklinde yapılan haberler bizi üzdü. 'Kaza kurşunuyla vuruldu' deseler bu kadar üzülmezdik. Kredi kartı borcu olduğu söyleniyor. Kendisi izne geldiğinde borcunu ödemişti. Ailesine düşkün ve yönlendiren bir yapıya sahipti. Olayın araştırılmasını ve netlik kazandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Özer'in cenazesinin yapılacak otopsinin ardından Mersin'e gönderileceği öğrenildi.

Edirne'nin Enez ilçesinde 1. Hudut Taburu 2. Piyade Bölüğünde vatani görevini yapan Özer'in, nöbet sırasında intihar ettiği iddia edilmişti.