Mevlid Kandili'ne en özel program

Açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, Hz. Muhammed’i en doğru ve sağlıklı bilgiler ışığında dünyaya tanıtan sonpeygamber.info adlı web sitesi Mevlid Kandili'nde okuyucularına özel bir program hazırladı...

Giriş Tarihi 24 Şubat 2010, 00:00 Güncelleme 24 Şubat 2010, 14:04
Mevlid Kandili’ne en özel program

İÇİNDEKİLER

Hz. Muhammed'i en doğru ve sağlıklı bilgiler ışığında tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yola çıkan ve alanında "Dünya'da Peygamber Sevgisini En İyi Anlatan Kitle İletişim Aracı Ödülü"ne layık görülen www.sonpeygamber.info web portalı bu yıl da Mevlid Kandili'nde okurlarına dolu dolu bir içerik sunuyor.

7 NAAT 7 NEFES

Asırlardır Hz. Peygamber'e duyulan bağlılık duygularının tercümanı olan ve Türk edebiyatının başyapıtları arasında gösterilen naat türü şiirlerden yedisi yedi usta isim tarafından Sonpeygamber.info okurları için seslendiriliyor.

"7 Naat 7 Nefes" projesi kapsamında Hilmi Yavuz Şeyh Galip'in Müseddes Naati'ni, Kenan Işık Cahit Zarifoğlu'nun "Efendim" başlıklı naatini, Ali Ural ise Yaman Dede'nin "Dahilek Ya Rasulallah" başlıklı naatini seslendirecek. Sezai Karakoç'un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" adlı eserinin usta yorumcu Sacit Onan tarafından seslendirileceği projede Seyfullah Kartal Fuzuli'nin beş asırlık klasik eseri "Su Kasidesi"ni, Akın Altan da Arif Nihat Asya'nın başyapıtlar arasına giren "Naat" şiirini yorumlayacak.

1990 sonrasının naat şairlerinden Bahtiyar Aslan da kendi eserini seslendirerecek. Naat seslendirmeleri 25 Şubat Perşembe gününden itibaren www.sonpeygamber.info web portalı üzerinden online olarak dinlenebilecek.

ÖZEL MEVLİD KAYITLARI

Arşivlerden özel olarak derlenen ve Münir Nureddin Selçuk, Kani Karaca, Hafız Mecid Sesigür, Hafız Kemal ve Hafız Fahri gibi artık aramızda olmayan ustaların Mevlid icraları da Sonpeygamber.info'da olacak. Yine Sonpeygamber.info tarafından oluşturulan seçkide okurlar Mevlid'in her bir bahrini başka bir musiki üstadından özel tevşihlerle birlikte dinleme fırsatı yakalayacaklar.

VEDA HUTBESİ SONPEYGAMBER.İNFO İÇİN SESLENDİRİLDİ


Mevlid Kandili yayınında Sonpeygamber.info ziyaretçileri aynı zamanda Hz. Peygamber'in mirası niteliğini taşıyan Veda Hutbesi'nin Akın Altan tarafından yapılan özel seslendirmesini ilk defa dinleme şansı bulacaklar. Diğer yandan Mevlid geleneğinin dindeki yeri, tarihsel ve kültürel arka planı gibi tüm yönleri hakkında doyurucu bilgi ve kapsamlı analizler uzman ilahiyatçı ve kültür tarihçilerinin imzalarıyla yer alacak.

KUTLU DOĞUM'DA SONPEYGAMBER.İNFO

Mevlid Kandili'nde Hz. Peygamber'e duyulan muhabbet ve sevginin temsiline adanan bir platform olmayı hedefleyen Sonpeygamber.info diğer yandan uluslararası isimlerin konuk olacakları ve Nisan ayında gerçekleştirilecek olan bir dizi etkinliğe hazırlanıyor.

SONPEYGAMBER.İNFO

Sonpeygamber.info web portalı, çağdaş dünyanın etkin iletişim aracı olan interneti kullanarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'i yaşadığımız dünyaya en iyi şekilde anlatmak ve tanıtmak amacıyla 19 Nisan 2007'de yayın hayatına başladı.

İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun da katıldığı bir gala ile açılışı yapılan web portalı, ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor ve Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça olmak üzere dört dilde yayın hayatını sürdürüyor.